Ποδόσφαιρο: Ο Στέρλινγκ επιτίθεται στους ρατσιστές

Ποδόσφαιρο: Ο Στέρλινγκ επιτίθεται στους ρατσιστές

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας υποστεί αρκετές ρατσιστικές επιθέσεις από οπαδούς σε διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ, είναι επικεφαλής μιας εκστρατείας εναντίον του ρατσισμού, ακόμη και αν ο ίδιος τονίζει πως ποτέ δεν είχε αυτή τη πρόθεση. Στην άνετη επικράτηση της Αγγλίας στο Μαυροβούνιο (1-5) για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο συμπαίκτης του στην εθνική, Ντάνι Ρόουζ, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τους Μαυροβούνιους, οι οποίοι μιμήθηκαν κραυγές πιθήκου. Ο Στέρλινγκ αντέδρασε στο επεισόδιο, όταν σκόραρε το πέμπτο γκολ της Αγγλίας, καθώς το πανηγύρισε με έντονο τρόπο, δείχνοντας τα αυτιά του. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο Twitter: «Ο καλύτερος τρόπος για να σιωπήσεις αυτούς που μισούν (και ναι, εννοώ τους ρατσιστές)».

Στις αμέσως επόμενες δηλώσεις του στα βρετανικά ΜΜΕ, ο 24χρονος επιθετικός εξήγησε τον φόβο που έχουν οι μαύροι, όταν ταξιδεύουν σε χώρες στην Ανατολική Ευρώπη: «Ναι, είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Πριν από λίγα χρόνια ο Ντάνι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στη Σερβία. Ξέραμε ότι θα ήταν μία παρόμοια ατμόσφαιρα και στο Μαυροβούνιο. Είναι κρίμα να έρχεσαι κάπου και να σου υπενθυμίζουν το χρώμα του δέρματος που είσαι ή με τι μοιάζεις. Ξέρω το χρώμα μου. Είναι απλώς ντροπή που μερικοί άνθρωποι νομίζουν πως είναι απλό να διασκεδάζουν με αυτό».

Επίσης, μίλησε και για την απόφαση που πρέπει να πάρει η UEFA, έπειτα από τα συγκεκριμένα περιστατικά: «Εάν δύο άνθρωποι κάνουν κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να κλείσει ολόκληρο το γήπεδο. Ετσι, την επόμενη φορά, αυτοί οι δύο θα σκεφθούν περισσότερο πριν το πράξουν. Ακόμη και αν είναι οπαδοί της Αγγλίας, θα πρέπει να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες παντού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή