Αντετοκούνμπο: Ακόμη και τώρα είμαι προσεκτικός με τα χρήματα

Αντετοκούνμπο: Ακόμη και τώρα είμαι προσεκτικός με τα χρήματα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σημαίνει πολλά για μένα να είμαι πιστός στις ελληνικές και νιγηριανές ρίζες μου», τόνισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του στο ESPN.

Ο Ελληνας σούπερ σταρ των Μπακς αναφέρθηκε στην υπερηφάνεια που νιώθει για την καταγωγή του, στη συνεισφορά της οικογένειάς του στο δύσκολο αυτό ταξίδι του ΝΒΑ, στη μάχη με τον Τζέιμς Χάρντεν για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν (MVP), όπως επίσης στο πώς διαχειρίστηκε τα πολλά χρήματα με το που ήρθαν ξαφνικά στα χέρια του.

Σε σχετική ερώτηση, ο 24χρονος άσος άνοιξε την ψυχή του: «Οταν παίζουμε, βλέπω πολλές ελληνικές σημαίες και πριν από μερικές μέρες είδα έναν φίλαθλο να κρατάει μία ελληνική και μία νιγηριανή σημαία. Ηταν από τις ομορφότερες στιγμές που έζησα στο ΝΒΑ. Εκπροσωπώ και τις δύο χώρες και σημαίνει πολλά για μένα αυτό. Οταν βλέπω την ελληνική σημαία, σκέφτομαι τα παιδικά μου χρόνια. Οταν βλέπω τη σημαία της Νιγηρίας, ξέρω πως οι γονείς μου είναι υπερήφανοι και πως ο πατέρας μου με βλέπει από ψηλά και χαμογελά».

Το ταξίδι του Γιάννη είναι μοναδικό, σαν ένα μυθιστόρημα. Από τα 18 του, χρειάστηκε να διαχειριστεί εκατομμύρια δολάρια, από το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο. Ο ίδιος εξηγεί ότι προσέχει τα οικονομικά του για παν ενδεχόμενο: «Η πρώτη φορά που πήρα εισιτήρια πρώτης θέσης ήταν στον τέταρτο χρόνο μου στο ΝΒΑ. Μέχρι τότε πετούσα στην οικονομική θέση. Πλέον φροντίζω και εγώ και η οικογένειά μου να πετάμε στην πρώτη θέση. Οταν είσαι rookie (στον πρώτο χρόνο), ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, γι’ αυτό κι εγώ ήθελα να προσέχω με τα λεφτά μου τότε. Θέλω να έχω εξασφαλίσει τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και το μέλλον μας, γι’ αυτό και τώρα είμαι προσεκτικός».

• Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ, το Παρίσι θα φιλοξενήσει δύο ομάδες της κορυφαίας διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, στις 24 Ιανουαρίου του 2020, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς θα αντιμετωπίσουν τους Σάρλοτ Χόρνετς στο «Παλέ ντε Μπερσί» για αγώνα της κανονικής περιόδου.

Στις δηλώσεις του, ο Ελληνας άσος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: «Είναι πραγματικά τιμητικό για μένα που έχω την ευκαιρία να συμμετέχω στο πρώτο ματς κανονικής περιόδου με έδρα το Παρίσι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή