Χρυσή ή ασημένια η Χατζηλιάδου

Χρυσή ή ασημένια η Χατζηλιάδου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα πάω στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε και θα διεκδικήσω το χρυσό μετάλλιο», είχε δηλώσει η Ελενα Χατζηλιάδου στην «Κ», λίγο πριν από την αναχώρησή της για τη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας. Το είπε και το έκανε. Υστερα από μια σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων προκρίθηκε στον τελικό των +68 κ., εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο και αύριο θα πατήσει το τατάμι με στόχο να κατακτήσει το μοναδικό χρώμα μεταλλίου που, σε ό,τι αφορά τους αγώνες στη Γηραιά Ηπειρο, λείπει από τη συλλογή της.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του καράτε πέρασε «μπάι» στον πρώτο γύρο και, στη συνέχεια, άρχισαν οι… εκτελέσεις. Η πρώτη που διαπίστωσε τη μαχητικότητα της «ωραίας Ελένης» ήταν η Αλεξάντρινα Μιρέα (Ρουμανία). Τη νίκησε με 5-0. Ακολούθησε η Βουλγάρα Αλεξάνδρα Στούμπλεβα (3-1), η Τουρκάλα Μελμέτ Χοκάογλου (1-0) και η Ουκρανή Αναστασία Στεπάσκο (2-1).

«Αγωνίστηκα απέναντι στις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης. Επιβεβαίωσα τα προγνωστικά και απέδειξα για άλλη μία φορά ότι είμαι η “βασίλισσα” στην κατηγορία μου. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και στον τελικό: θα επιβληθώ και θα πάρω το χρυσό. Θέλω να το κατακτήσω για την πατρίδα μου, για την οικογένειά μου και για τους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά δίπλα μου και με στηρίζουν», δήλωσε στην «Κ» η κορυφαία Ελληνίδα καρατέκα.

Ο αυριανός τελικός των +68 κ. δεν θα είναι εύκολος. Η Ελενα Χατζηλιάδου θα βρει απένατί της τη Λάουρα Παλάτσιο Γκονζάλεθ. Η Ισπανίδα δεν έχει στο βιογραφικό της αντίστοιχους τίτλους με την πρωταθλήτριά μας. Η καλύτερή της θέση είναι ένα χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014. Η Γκονζάλεθ, όμως, αγωνίζεται στη χώρα της και έχει τη στήριξη των φιλάθλων. Από την άλλη πλευρά το πείσμα που χαρακτηρίζει την Ελενα αναμένεται να τη βοηθήσει για να φτάσει στο όνειρό της: στην κατάκτηση της πρωτιάς.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, κανένας από τους άλλους αθλητές ή αθλήτριές μας δεν είχε ανάλογη πορεία. Τις καλύτερες εμφανίσεις έκαναν ο Γιώργος Τζάνος (84 κ., έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο) και ο Χρήστος-Στέφανος Ξένος (60 κ., μέχρι τον 4ο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή