Ξεχρεώνει για να παραμείνει στο ολυμπιακό πρόγραμμα

Ξεχρεώνει για να παραμείνει στο ολυμπιακό πρόγραμμα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατομμύρια ευρώ είναι έτοιμοι να διαθέσουν οι άνθρωποι της πυγμαχίας για να παραμείνει το άθλημα στο ολυμπιακό πρόγραμμα και υπό τον έλεγχο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ΑΙΒΑ). Ρώσος παράγοντας πρότεινε να πληρώσει το ποσό των 14.000.000 ευρώ για να διαγραφεί επιτέλους το χρέος της.

Η ΑΙΒΑ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αλλά φαίνεται πως έχει ανθρώπους να τη στηρίξουν. Ο Ουμάρ Κρέμλεβ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΙΒΑ, προσφέρθηκε να πληρώσει για να διαγραφούν τα χρέη. Μοναδικές προϋποθέσεις για να δώσει τα χρήματα είναι να παραμείνει το άθλημα στο ολυμπιακό πρόγραμμα και το τουρνουά στο Τόκιο να το διοργανώσει η ΑΙΒΑ.

Υπεύθυνος για αυτά που συμβαίνουν στην πυγμαχία είναι ο νυν πρόεδρος της ΑΙΒΑ, Γκαφούρ Ρακχόμοφ. Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και παρότι έχει ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί, δεν φαίνεται διατεθειμένος να το κάνει. Ετσι, η επιτροπή της ΔΟΕ διεξάγει έρευνα για την υπόθεση και τον Μάιο αναμένεται να ανακοινώσει τα συμπεράσματά της. Το οριστικό μέλλον του αθλήματος θα κριθεί στη συνεδρίαση του Ιουνίου στη Λωζάννη.

• Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, σε περίπου δύο μήνες, θα μετακομίσει σε νέο κτίριο. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατασκευή με πρωτοποριακό σχέδιο, που κόστισε 129.000.000 ευρώ. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουνίου. Τα παλιά γραφεία δεν θα κατεδαφιστούν, διότι θεωρούνται ιστορικό μνημείο.

• Στην Αθήνα θα διεξαχθεί, εκτός απροόπτου, η 137η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Σε αυτή τη σύνοδο θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή του νέου προέδρου. Ο Τόμας Μπαχ αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Η ανακοίνωση έγινε χθες και η επίσημη επιβεβαίωση αναμένεται στη συνεδρίαση της Λωζάννης (24-26/6). Αυτή η είδηση δείχνει ότι μέσα στους επόμενους μήνες η χώρα μας ενδέχεται να αποκτήσει και πάλι εκπρόσωπο στους «Αθάνατους». Στα μέλη της ΔΟΕ δεν συμπεριλαμβάνεται Ελληνας από το 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή