Ποδόσφαιρο: Τελεσίγραφο αναδιάρθρωσης

Ποδόσφαιρο: Τελεσίγραφο αναδιάρθρωσης

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mία ημέρα μετά τη συνάντηση με τις ΠΑΕ που εκπροσώπησαν τη Σούπερ Λίγκα και ζήτησαν να μην ισχύσει μεν η αναδιάρθρωση (την οποία τόσο η ίδια η Σούπερ Λίγκα όσο και η ΕΠΟ έχουν ψηφίσει από τον περασμένο Αύγουστο), αλλά παράλληλα να μη διαταραχθεί η σύμβαση που «ανταποδοτικά» έχουν υπογράψει επτά ΠΑΕ του συνεταιρισμού με την ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, κινείται προς την κατεύθυνση της κατάθεσης τροπολογίας στη Βουλή, που θα προβλέπει τη σύσταση της Σούπερ Λίγκας 2.

Το θέμα που είχε εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό οδεύει προς την οριστική λύση του, αφού χθες η ΕΠΟ έστειλε στη ΓΓΑ την απόφαση για την αναδιάρθρωση που πήρε στις 24/8/2018 και ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε στην ΕΠΟ το σχέδιο της τροπολογίας που αφορά την ίδρυση της Σούπερ Λίγκας 2 καλώντας την να εκφράσει τις όποιες αντιρρήσεις της μέχρι τις 5 Απριλίου.

Αν η ΕΠΟ δεν απαντήσει μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία, τότε «τεκμαίρεται η σιωπηρή αποδοχή εκ μέρους της ομοσπονδίας» η οποία και θα προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση της τροπολογίας, ένα κομμάτι που έλειπε για να συμπληρωθεί το παζλ της αναδιάρθρωσης και αυτό επειδή τόσο η Σούπερ Λίγκα όσο και Φούτμπολ Λιγκ είχαν συσταθεί διά νόμου το 2016, επομένως έτσι πρέπει να γίνει και με τη νέα επαγγελματική κατηγορία που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο υπάρχουσες.

Εκτός από το θέμα της σύστασης της Σούπερ Λίγκας 2, η τροπολογία θα «απαντά» και στο αν το νέο πρωτάθλημα θα υπάγεται οργανικά ή όχι στη Σούπερ Λίγκα το πρωτάθλημα της οποία θα μετονομαστεί σε Σούπερ Λίγκα 1.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τη σεζόν 2019-2020 η Σούπερ Λίγκα 1 θα έχει 14 ομάδες (οι δώδεκα ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ο πρωταθλητής της Φούτμπολ Λιγκ, ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Σούπερ Λίγκας με τον δευτεραθλητή της Φούτμπολ Λιγκ), η νεοϊδρυθείσα Σούπερ Λίγκα 2 θα έχει 12 ομάδες (οι οκτώ πρώτοι της Φούτμπολ Λιγκ, οι τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Σούπερ Λίγκας), ενώ η Φούτμπολ Λιγκ θα αποτελείται από 14 ομάδες (ο 11ος και ο 12ος της Φούτμπολ Λιγκ) και οι 12 ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ΄ Εθνική.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων περιόδου 2019-20, από τη Γ΄ Εθνική θα ανέβουν στη Φούτμπολ Λιγκ οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, καθώς και 4 δευτεραθλήτριες, οι οποίες θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των 8 συνολικά δευτεραθλητριών του φετινού πρωταθλήματος. Οι αγώνες μπαράζ θα είναι διπλοί και βάσει των κανονισμών UEFA και του ΚΑΠ.

Χθες, υπήρξε συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τον διορισμένο από τις FIFA/UEFA ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ. Εκτός από την αναδιάρθρωση συζητήθηκε το θέμα του VAR και της βίας με αφορμή τα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Για το θέμα του VAR η ΕΠΟ προχώρησε στην ενοικίαση κτιρίου για να στεγάσει τον εξοπλισμό του, όμως η λειτουργία του μετατίθεται για την επόμενη σεζόν. Για το θέμα της βίας θα υπάρξουν νέες συζητήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή