Θα δώσει απαντήσεις η Φεράρι στο Μπαχρέιν;

Θα δώσει απαντήσεις η Φεράρι στο Μπαχρέιν;

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μπαχρέιν έχει μεταφερθεί το λεγόμενο «τσίρκο» της Φόρμουλα 1 για το αυριανό, δεύτερο γκραν πρι της σεζόν, δύο εβδομάδες μετά τον θρίαμβο της πρωταθλήτριας Μερσέντες και του Βάλτερι Μπότας στην κούρσα της Μελβούρνης.

Στη συχνά ολισθηρή από την άμμο της ερήμου πίστα Σαχίρ οι ομάδες θα δώσουν νέα μάχη, όχι μόνο με τους αντιπάλους τους αλλά και με τους εαυτούς τους, όπως τουλάχιστον εμφανίστηκαν στο αυστραλιανό γκραν πρι. Ειδικά οι Φεράρι και οι Ρεντ Μπουλ έχουν ανάγκη σημαντικής βελτίωσης, με τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας να φτάνουν στη γραμμή του τερματισμού στο Αλμπερτ Παρκ ένα ολόκληρο λεπτό πίσω από τον Μπότας.

Στις χθεσινές πρώτες ελεύθερες δοκιμές οι Φεράρι ήταν σημαντικά καλύτερες, με τους Σαρλ Λεκλέρκ και Σεμπάστιαν Φέτελ να σημειώνουν τους καλύτερους χρόνους, και τις Μερσέντες να ακολουθούν.

«Οι δύο τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ έντονες», είχε δηλώσει προχθές ο Φέτελ. «Νομίζω ότι έχουμε κάποιες απαντήσεις, αλλά ακόμη δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε υποσχέσεις. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ελπίζοντας σε επανάληψη της περυσινής νίκης στο αραβικό βασίλειο.

Από την άλλη πλευρά, το Μπαχρέιν είναι το σιρκουί όπου ο Μπότας σημείωσε πρόπερσι την πρώτη του πολ ποζίσιον, και πέρυσι έφτασε πολύ κοντά στο να «κλέψει» τη νίκη από τον Φέτελ. Μετά τον θρίαμβο στη Μελβούρνη, είναι πλέον στα καλύτερά του: «Οταν αισθάνεσαι ότι αποδίδεις στο κορυφαίο σου επίπεδο, νιώθεις υπέροχα. Πρέπει τώρα να διατηρήσω τη δυναμική και να διατηρήσω αυτή την αίσθηση», δήλωσε ο Φινλανδός πιλότος, που αναμένεται να έχει και έντονο ανταγωνισμό από τον ομόσταβλό του και πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

Παράλληλα, θλίψη προκαλεί η εικόνα της πάλαι ποτέ κραταιάς Γουίλιαμς, τελευταίας και πάλι στα χθεσινά δοκιμαστικά. Ο έμπειρος πιλότος της, Ρόμπερτ Κούμπιτσα, αποκάλυψε μάλιστα ότι η ομάδα πήγε στο Μπαχρέιν με ελλείψεις στα ανταλλακτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή