Επικίνδυνη έξοδος ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, με Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

Επικίνδυνη έξοδος ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, με Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα από τα τελευταία «αγκάθια» θα επιχειρήσει να βγάλει αύριο από τα πλευρά του ο ΠΑΟΚ, ώστε να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Ο πρωτοπόρος έχει απόσταση 7 βαθμών από τον Ολυμπιακό και από τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που έχει μέχρι το τέλος της διαδρομής, το αυριανό στην Ξάνθη μοιάζει να είναι πιο επικίνδυνο από αυτά με τη Λάρισα και τα Γιάννενα που ακολουθούν. Ο ΠΑΟΚ μετρά όλες κι όλες τρεις ισοπαλίες σε 25 αγώνες στο πρωτάθλημα και βαδίζει με πολύ σταθερό βήμα στην κατάκτηση του τίτλου, με πρόσθετο στόχο να το καταφέρει αήττητος. Η προσμονή της επιτυχίας μετά 35 χρόνια έχει ξεσηκώσει τους φίλους του. Η Ξάνθη διέθεσε όλα τα εισιτήρια του αγώνα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του περισσότερους από 4.500 οπαδούς του παρά την υπουργική απόφαση περί απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης.

Περιμένοντας το λάθος της ομάδας του Λουτσέσκου, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον 4ο Ατρόμητο χωρίς να έχει κανένα περιθώριο για απώλεια βαθμών. Η ΑΕΚ φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Παναιτωλικό, όντας μία από τις ελάχιστες ομάδες που δεν έχει ιδιαίτερο κίνητρο, μιας και μοιάζει απίθανο να ξεκολλήσει, προς τα πάνω ή προς τα κάτω, από την 3η θέση. Ο Αρης υποδέχεται τον ΟΦΗ και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την Ευρώπη, στοχεύοντας ακόμα και την 4η θέση εάν ηττηθεί ο Ατρόμητος στο Φάληρο. Ο Παναθηναϊκός έχασε πλέον κάθε ορατό βαθμολογικό στόχο μετά την τιμωρία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο αγώνας του με τον ουραγό Απόλλωνα στη Ριζούπολη δεν κρίνει κάτι σημαντικό. Απλά η νίκη του θα σημάνει κατά πάσα πιθανότητα τον μαθηματικό υποβιβασμό της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Στη μάχη της παραμονής, το πιο κομβικό παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στον Λεβαδειακό και στον ΠΑΣ Γιάννινα, ειδικά για τους γηπεδούχους που είναι κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού κι αν δεν νικήσουν σήμερα, δύσκολα θα σωθούν, καθώς στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές παίζουν κατά σειρά με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αντίθετα, η Λαμία και ο Πανιώνιος στο ένα ζευγάρι και η Λάρισα με τον Αστέρα Τρ. στο άλλο, νιώθουν πολύ πιο άνετα κι ας μην έχουν σωθεί μαθηματικά. Συνοπτικά, το πρόγραμμα (26η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 1), 19.00 Λαμία – Πανιώνιος (ΕΡΤ), 19.30 Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 1), ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 Αρης – ΟΦΗ (ΕΡΤ), 17.15 ΑΕΚ – Παναιτωλικός (Novasports 2), 19.00 Ξάνθη – ΠΑΟΚ (ΕΡΤ), 19.30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος (Novasports 1), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.00 Απόλλων – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (25 αγώνες): ΠΑΟΚ 67, Ολυμπιακός 57, ΑΕΚ 47, Ατρόμητος 43, Αρης 40, Παναιτωλικός 33, Λαμία 30, Πανιώνιος 29, Παναθηναϊκός 29, Ξάνθη 29, Αστέρας Τρ., 27, Λάρισα 27, ΠΑΣ Γιάννινα 23, ΟΦΗ 22, Λεβαδειακός 20, Απόλλων 10 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -9 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή