Ολοταχώς για τον τίτλο οδεύει ο ΠΑΟΚ

Ολοταχώς για τον τίτλο οδεύει ο ΠΑΟΚ

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, που ολοκληρώθηκε χθες με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα με 3-1 στη Ριζούπολη, δεν είχε έντονες συγκινήσεις, εκπλήξεις ή θεαματικές ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα. Στην κορυφή, τα πράγματα παρέμειναν ως είχαν, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει με σταθερό βήμα την προέλασή του προς την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος. Με την παρουσία περισσότερων από 5.000 οπαδών του που έκαναν την Ξάνθη… Τούμπα, πέρασε νικηφόρα με 2-1 από τα Πηγάδια και χρειάζεται πλέον δύο νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός κράτησε σταθερή τη διαφορά των 10 βαθμών (εκκρεμεί η έφεσή του για να κατακυρωθεί υπέρ του το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) κερδίζοντας με ανατροπή, όπως και στον α΄ γύρο, τον Ατρόμητο με 2-1, σε ένα ματς που η πιο δυνατή στιγμή του ήλθε με το σφύριγμα της λήξης: ο Κούτρης πήρε στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί που δίνει τη δική του μεγάλη μάχη για τη ζωή, τον έβαλε να σουτάρει και να σκοράρει, για να γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο. Αντίστοιχη κίνηση αγάπης έκανε και ο Λουτσέσκου στην Ξάνθη αγκαλιάζοντας οπαδούς του ΠΑΟΚ με ειδικές ανάγκες, μέσα από στιγμιότυπα που δείχνουν ότι το δηλητήριο ολίγων ανεγκέφαλων οπαδών δεν είναι αρκετό για να σκοτώσει το ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ σκόρπισε με το 4-0 τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ και διατηρήθηκε, με απόσταση ασφαλείας, στην 3η θέση, ενώ ο Αρης νίκησε 3-1 με ανατροπή τον ΟΦΗ στο Χαριλάου, έπιασε τον Ατρόμητο στην 4η θέση και κυνηγάει πλέον με καλύτερες προϋποθέσεις το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οποιος παραμείνει 4ος, δεν θα εξαρτάται από το ποια ομάδα θα πάρει το Κύπελλο για να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ ψηλά βρίσκεται και η Λαμία μετά τη νίκη της επί του Πανιωνίου με 1-0. Είναι ισόβαθμη του Παναιτωλικού στην 7η θέση και αρκετά μακριά από τα σενάρια εμπλοκής της σε μπαράζ παραμονής στην κατηγορία, αν το σχέδιο της αναδιάρθρωσης δεν μπει στον «πάγο» λόγω των αντιδράσεων πολλών ομάδων.

Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στη Λιβαδειά, απομάκρυνε τον ίδιο από τη ζώνη του άμεσου υποβιβασμού και ανέβασε πολύ την πίεση για τις ομάδες που ένιωθαν μια σχετική ασφάλεια μέχρι αυτή την αγωνιστική.

Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, οι Γιαννιώτες θα έπαιζαν μπαράζ με τον 2ο της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά υπάρχουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια και έχουν βάσιμες ελπίδες να αποφύγουν τέτοια περιπέτεια, όντας έναν βαθμό πίσω από τον Αστέρα Τρ. και τρεις πίσω από Πανιώνιο και Ξάνθη. Η Λάρισα νίκησε με ανατροπή 2-1 τον Αστέρα και απέχει τέσσερις πόντους από το μπαράζ, αλλά έχει δύσκολο πρόγραμμα και σίγουρα δεν νιώθει άνετα.

Νέοι και… ωραίοι

Νίκη-ανάσα μετά σχεδόν 45 ημέρες πήρε ο Παναθηναϊκός στη Ριζούπολη επικρατώντας του (πεσμένου και μαθηματικά) Απόλλωνα με 3-1, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε με αγγαρεία, είχε όμως τέσσερα γκολ, καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις, κυρίως στο β΄ημίχρονο. Με τη νίκη τους οι «πράσινοι» παραμένουν ασφαλείς ακόμα κι αν προκύψει θέμα μηδενισμού τους και νέας αφαίρεσης βαθμών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Δώνης δικαιώθηκε για το ρίσκο του να εμπιστευθεί νέα παιδιά, δύο εκ των οποίων (Αποστολάκης από την αρχή και Αρμενάκας στο 76΄) έκαναν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα. Βασικός έπαιξε και ο Κότσαρης (με ευθύνη στο γκολ), επιστρέφοντας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

«Κλειδί» για τη νίκη του Παναθηναϊκού ήταν ο Χατζηθεοδωρίδης, ο οποίος άνοιξε το σκορ με φάουλ στο 19΄ και στο 49΄, πάλι με εκτέλεση φάουλ, έδωσε την ευκαιρία στον Κουρμπέλη να προσφέρει έτοιμο γκολ στον Καμπετσή.

Η αποβολή του Μπεντινέλι με δεύτερη κίτρινη στο 55΄ δεν εμπόδισε τον Απόλλωνα να μειώσει σε 2-1 με κεφαλιά του Βαφέα στο 73΄, αλλά το χορευτικό σόλο του Μακέντα στο 79΄ έδιωξε κάθε υποψία ανατροπής, με ένα από τα ωραιότερα γκολ του εφετινού πρωταθλήματος.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Αστράς, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Ναδάλες, Κοντοές (57΄ Ντούρσο), Γκίνο, Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (61΄ Ελ Χέλβε), Βάρκας, Αγρόδημος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης, Αποστολάκης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης (76΄ Αρμενάκας), Καμπετσής (83΄ Eμμανουηλίδης), Μακέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή