Το… χάος επέστρεψε μαζί με τη Ρέιντζερς

Το… χάος επέστρεψε μαζί με τη Ρέιντζερς

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στα… χειρότερα για το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο, καθώς η επάνοδος της Γκλάσγκοου Ρέιντζερς σε ανταγωνιστικό επίπεδο αναβίωσε την προαιώνια έχθρα με τη Σέλτικ. Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγαλοπρεπής γροθιά στη διάρκεια του αγώνα, που πέρασε ατιμώρητη, και μαχαιρώματα μεταξύ αντίπαλων οπαδών σε παμπ στη Γλασκώβη.

Η οικονομική διάλυση της Ρέιντζερς τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε την ομάδα των προτεσταντών της πόλης στην κατώτατη επαγγελματική κατηγορία το 2012. Στα χρόνια απουσίας της Ρέιντζερς, η Σέλτικ πήρε μερικά από τα ευκολότερα πρωταθλήματα της ιστορίας της, παίζοντας ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο.

Τις δύο πρώτες σεζόν από την επάνοδό της, το 2016, η Ρέιντζερς είχε μέτρια πορεία, αλλά φέτος, με τον Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο, έβλεπε ψηλά, ενώ έσπασε και το καταραμένο σερί των 13 αγώνων χωρίς νίκη επί της Σέλτικ, στις 29 Δεκεμβρίου.

Ετσι το σκηνικό είχε στηθεί προχθές στο Σέλτικ Παρκ για ένα ντέρμπι του Ολντ Φερμ από τα παλιά, που για τους Βρετανούς είναι ακόμη πιο παθιασμένο και από το Ρίβερ – Μπόκα στο Μπουένος Αϊρες, καθώς εμπλέκεται και ο παράγοντας θρησκεία.

Η σαφώς καλύτερη και φέτος Σέλτικ επικράτησε με σκορ 2-1 επί μιας Ρέιντζερς, που είδε τον Αλφρέδο Μορέλος να αποβάλλεται για πέμπτη φορά φέτος. Ωστόσο, ευτύχησε –παραδόξως– να μη δει και τον Ράιαν Κεντ να αποβάλλεται. Ο Αγγλος εξτρέμ, δανεικός από τη Λίβερπουλ, έριξε γροθιά στο πρόσωπο του Σκοτ Μπράουν της Σέλτικ, αλλά ο διαιτητής δεν είδε αυτό που οι φωτογράφοι απαθανάτισαν. Η ετεροχρονισμένη τιμωρία του, πάντως, θεωρείται βέβαιη από τα μέσα ενημέρωσης στη Σκωτία.

Χειρότερα ήταν τα μαντάτα εκτός γηπέδου: Σε σύγκρουση περίπου 15 οπαδών έξω από μπαρ στο κέντρο της Γλασκώβης, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαιριές, εκ των οποίων ένας άνδρας φέρεται να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για φίλους της Ρέιντζερς που μαχαίρωσαν έναν της Σέλτικ και προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά τους κυνήγησαν άλλοι οπαδοί της Σέλτικ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή