Αλμα για το Τόκιο από τη Χατζηλιάδου

Αλμα για το Τόκιο από τη Χατζηλιάδου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελενα Χατζηλιάδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ισπανίας έδωσε στην αθλήτρια σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η πρωταθλήτρια του καράτε βρίσκεται, τώρα, στην πρώτη θέση της ολυμπιακής και της ευρωπαϊκής κατάταξης, και είναι τρίτη στην παγκόσμια.

Η ανακοίνωση της κατάταξης γέμισε χαρά την «ωραία Ελένη», η οποία ήταν στενοχωρημένη γιατί στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση του βάθρου, όπως ήταν από την αρχή ο στόχος της. «Η διοργάνωση διεξαγόταν στην Ισπανία και στον τελικό έπαιζα με μία Ισπανίδα. Από την αρχή ήξερα ότι ο παράγοντας – έδρα μπορεί να έπαιζε ρόλο. Προηγήθηκα με 1-0, και, στη συνέχεια, σε μία κλωτσιά, ο προπονητής της αντιπάλου μου έκανε ένσταση και οι κριτές έδωσαν πόντο που σε άλλες περιπτώσεις δεν δίνεται», μας είπε η πρωταθλήτρια.

Μέχρι τον Μάιο του 2020 η καρατέκα θα είναι με… μία βαλίτσα στο χέρι. Πρέπει να παίρνει μέρος στα Παγκόσμια Κύπελλα και στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις καθώς από αυτά οι αθλητές και οι αθλήτριες συλλέγουν τους βαθμούς που δίνουν τις προκρίσεις. Ετσι σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες θα μεταβεί στο Μαρόκο για να πάρει μέρος στη διοργάνωση της Ραμπάτ (19-4/21-4). Εκεί θα βρει απέναντί της όλες τις βασικές αντιπάλους της, διότι ο στόχος είναι κοινός. «Για να προκριθώ στους Ολυμπιακούς πρέπει να είμαι στις δύο πρώτες θέσεις από την κατηγορία μου, τα +68. Από τη διαδικασία της πρόκρισης εξαιρείται η Γιαπωνέζα γιατί οι Αγώνες θα γίνουν στη χώρα της», δήλωσε στην «Κ» η Ελενα Χατζηλιάδου.

Η Αγιούμι Ουεκούσα (Ιαπωνία) είναι πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη. Η Ελληνίδα την είχε αντιμετωπίσει, πριν από λίγους μήνες, στο Παγκόσμιο και τη νίκησε. Μέχρι τον Μάιο του 2020 σχεδόν κάθε μήνα η πρωταθλήτριά μας θα λαμβάνει μέρος σε αγώνες προκειμένου να συνεχίσει να βρίσκεται στις κορυφαίες της κατάταξης. Κάθε φορά που θα κερδίζει έναν αγώνα θα συλλέγει τους πόντους που θα τη φέρουν πιο κοντά στο όνειρό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή