Μπάσκετ – ΑΕΚ: Μια γροθιά για την πρόκριση

Μπάσκετ – ΑΕΚ: Μια γροθιά για την πρόκριση

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι οι οιωνοί πρόκρισης της ΑΕΚ στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ (3-5 Μαΐου) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ώστε να υπερασπισθεί τον περυσινό τίτλο της, είναι θετικοί ενόψει της σημερινής ρεβάνς με αντίπαλο την Μπάμπεργκ, στο ΟΑΚΑ (19.30):

• Η κινητοποίηση των φιλάθλων της «Ενωσης» και η προπώληση των εισιτηρίων (θα διατεθεί και το άνω διάζωμα) μαρτυρούν την προσέλευση περισσότερων των 12.000 θεατών, με αποτέλεσμα να καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ στη διοργάνωση (11.650), που κατέχει, επίσης, ο κόσμος της ΑΕΚ.

• Η μικρή διαφορά των 4 πόντων που πρέπει να καλύψουν οι γηπεδούχοι από την ήττα του πρώτου αγώνα στη Βαμβέργη.

• Η συσπείρωση παικτών και τεχνικού επιτελείου για να καλυφθεί η σημαντική απουσία του τραυματία Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία, μετά τον Αμερικανό σέντερ Βινς Χάντερ.

• Η διεξαγωγή του παιχνιδιού την παραμονή της 4ης Απριλίου, που θα συμπληρωθούν 51 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο Παναθηναϊκό Στάδιο κι ενώ πέρυσι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προκριθεί στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ που διοργανώθηκε στην Αθήνα, ανήμερα την ίδια επέτειο. Το ένδοξο παρελθόν δείχνει και φέτος τον δρόμο νέων ευρωπαϊκών κατακτήσεων στο άμεσο μέλλον.

• Η εμπειρία που διαθέτει η ΑΕΚ στη διαχείριση αγώνων που δίνουν προκρίσεις.

«Το «κλειδί» είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μας παρουσιαστεί. Εχουμε τη θέλησή μας και το πάθος μας να προκριθούμε στο φάιναλ φορ», δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, που θα έχει στη διάθεσή του τον Τζόρνταν Θίοντορ, ενώ ο Βασίλης Ξανθόπουλος θα συμπεριληφθεί στη 12άδα. Oι άλλοι προημιτελικοί (α΄ ματς): Αντβέρπ – Νίζνι (83-68), Τενερίφη – Χάποελ Ιερουσαλήμ (73-75), Μπολόνια – Ναντέρ (75-83).

• «Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω πιο δυνατός από πριν!» ήταν το απαντητικό μήνυμα του Βασίλη Σπανούλη προς όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν και του ευχήθηκαν καλή επιστροφή στην ενεργό δράση, μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε στον αχίλλειο τένοντα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

• Σε… εγρήγορση, μέσω του Twitter, κάλεσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, τους φιλάθλους ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μπούντουσνοστ, στο ΟΑΚΑ, για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας και τη νίκη που χρειάζονται οι «πράσινοι» για να προκριθούν στα πλέι οφ. «Ετοιμαστείτε, οπαδοί του ΠΑΟ. Δεν υπάρχει ύπνος. Ξεσηκωθείτε!» έγραψε ο Αμερικανός προπονητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή