Το ελληνικό ποδόσφαιρο στο τραπέζι της FIFA

Το ελληνικό ποδόσφαιρο στο τραπέζι της FIFA

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kρίσιμη θα είναι η σημερινή ημέρα για την ΕΠΟ, λόγω της συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA στην ατζέντα των θεμάτων της οποίας περιλαμβάνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο εδώ και 2,5 χρόνια βρίσκεται υπό τη στενή επιτήρηση τόσο της παγκόσμιας όσο και της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέμπερτ Χούμπελ, φέρεται να έχει στείλει την έκθεσή του για όσα έγιναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά το τελευταίο έτος. Τα γεγονότα στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, το οποίο διεκόπη, έχουν επιβαρύνει το κλίμα. Μάλιστα, η Επιτροπή Παρακολούθησης τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της, ζητώντας αυστηρές τιμωρίες και άμεσες πρωτοβουλίες. Το θέμα της αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα είναι πρώτο στην ατζέντα των αλλοδαπών επιτηρητών του ελληνικού ποδοσφαίρου και ήταν αυτό που πέρυσι, λόγω των συμβάντων στους αγώνες ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ είχε οδηγήσει την ίδια επιτροπή να εισηγηθεί τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις. Τελικά το «grexit» δεν επιβλήθηκε, όμως η επιτήρηση προς την ΕΠΟ εντάθηκε, ενώ ζητήθηκε να ληφθούν αποφάσεις για μία σειρά θεμάτων, από τον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας μέχρι την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων, που εντοπίζονται ως επί το πλείστον στον πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ και επίσης βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των αλλοδαπών επιτηρητών. Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ο Χούμπελ έδωσε το στίγμα του λέγοντας ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να υλοποιεί τις αποφάσεις που λαμβάνει, ενώ αναφερόμενος στη διαιτησία είπε ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι Ελληνες διαιτητές διότι δεν θα διατηρηθεί για πάντα η «λύση» με την έλευση αλλοδαπών διαιτητών για τους κρίσιμους αγώνες.

Στη στήριξη των Ελλήνων διαιτητών εντάσσεται και το θέμα των ανακοινώσεων-δηλώσεων που γίνονται από τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας εις βάρος των διαιτητών, που επίσης απασχολεί την Επιτροπή Παρακολούθησης,

Πάντως, η πιο δύσκολη στιγμή κατά τον χρόνο που πέρασε ήταν η διακοπή του πρωταθλήματος με απόφαση των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μαφιόζικου τύπου επίθεση εις βάρος του διεθνούς διαιτητή Τζήλου.

ΕΠΟ για τροπολογία

Σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που αποτελείται από μέλη της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας και τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις της επί της τροπολογίας του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Η διορία προκειμένου να απαντήσει η ΕΠΟ στον κ. Βασιλειάδη λήγει την ερχόμενη Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή