Μπάσκετ: Εκτός φάιναλ φορ η ΑΕΚ

Μπάσκετ: Εκτός φάιναλ φορ η ΑΕΚ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεκπλήρωτο όνειρο έμεινε για την ΑΕΚ η επιστροφή της στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενωση, περυσινή κάτοχος του τίτλου, στο ίδιο γήπεδο, την έδρα του ΟΑΚΑ, όπου «φόρεσε» το τρίτο ευρωπαϊκό στέμμα της, αποκλείσθηκε από την Μπάμπεργκ, την οποία νίκησε μεν 69-67, αλλά ήθελε τουλάχιστον ακόμα δύοο πόντους για να ισοφαρίσει την ήττα της στη Βαμβέργη (71-67) και να οδηγούσε στην παράταση τον δεύτερο προημιτελικό αγώνα.

Οι 13.000 φίλοι της ΑΕΚ δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα, αλλά οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι δεν μπορούσαν να βρουν δρόμο προς το καλάθι (μόλις 3/20 τρίποντα) ή να παίξουν αποτελεσματική άμυνα.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καθαρή σκέψη και αποφάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Μπορεί το καλάθι του Τάιρις Ράις, στα 5΄΄ πριν από τη λήξη, να «σκότωσε» τους γηπεδούχους και να διαμόρφωσε το τελικό σκορ (προηγουμένως ο Λαρεντζάκης έκανε air-ball στην τελευταία επίθεση… αυτοκτονίας, ενώ είχαν προηγηθεί δύο άστοχα τρίποντα του ίδιου παίκτη στο 1΄57΄΄ και στα 37΄΄), όμως είχε προηγηθεί το επιθετικό κρεσέντο του Μπρους Τέιλορ. Ο Αμερικανός γκαρντ της Μπάμπεργκ, βλέποντας τη μέγιστη διαφορά του σκορ που είχε η ΑΕΚ (63-51), ανέλαβε επί προσωπικού να επαναφέρει τους φιλοξενουμένους στη διεκδίκηση της πρόκρισης και τα κατάφερε με τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα. Η ΑΕΚ, που προηγήθηκε 36-32 στο α΄ ημίχρονο και 54-49 στο 30΄, αφενός αιφνιδιάστηκε στην άμυνα από τα σουτ του Τέιλορ που εκτελέστηκαν χωρίς πίεση και αφετέρου στην επίθεση ο Τζόρνταν Θίοντορ κάθε άλλο παρά ήταν ο ηγέτης της ΑΕΚ, όπως συνέβη στο τελευταίο λεπτό του πρώτου προημιτελικού. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε καθοριστικά λάθη στην οργάνωση των δύο επιθέσεων, με αποτέλεσμα να «εκβιάσει» τα σουτ που έκανε, ενώ έχασε και τον έλεγχο της μπάλας κάτω από το καλάθι της Μπάμπεργκ. Τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας των Σάκοτα, Λαρεντζάκη, Θίοντορ και Σαντ-Ρος ήταν λίαν αρνητικός παράγοντας στην επιθετική παραγωγικότητα, σε αντίθεση με τον Χάντερ. Οι διαιτητές, κατά την αποχώρησή τους, δέχθηκαν τη ρίψη πλαστικών μπουκαλιών.

ΑΕΚ: Τζέιμς 12 (1), Σάκοτα 9, Λαρεντζάκης 10, Μωραΐτης, Θίοντορ 9, Σαντ-Ρος, Γκρίφιν 5 (1), Γιαννόπουλος 5 (1), Χάντερ 19.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Χάρις 8, Ράις 25 (4), Ρούμπιτ 5, Σμιντ, Στάκι, Αλεξάντερ 8, Χίκμαν 4, Ολίντε, Τέιλορ 11 (3), Ζήσης 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή