Και η ΕΠΟ ζητεί 16 ομάδες, αποφασίζει ο Βασιλειάδης

Και η ΕΠΟ ζητεί 16 ομάδες, αποφασίζει ο Βασιλειάδης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συνταχθεί με την άποψη της Σούπερ Λίγκας στο θέμα της αναβολής της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που αποτελείται από μέλη της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, εκπροσώπους των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση υιοθετήθηκε η «γραμμή» του συνεταιρισμού που επιμένει να ζητεί να μη μειωθούν οι ομάδες από 16 σε 14 όπως έχει αποφασιστεί από το περασμένο καλοκαίρι και ταυτόχρονα να διατηρηθεί σε ισχύ το συμβόλαιο των επτά ΠΑΕ του συνεταιρισμού με την ΕΡΤ, το οποίο προβλέπει ρητά ότι θα ισχύσει για την επόμενη σεζόν μόνο αν το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας διεξαχθεί με 14 ομάδες, πλέι οφ και πλέι άουτ.

Αυτή την πρόταση μαζί με τη σύμφωνη γνώμη για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας 2 και τη διατήρηση της Φούτμπολ Λιγκ ως τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα ανέλαβε να μεταφέρει στον υφυπουργό Αθλητισμού αντιπροσωπεία που θα αποτελείται κυρίως από εκπροσώπους της ΕΠΟ. Το ραντεβού των δύο πλευρών επρόκειτο να γίνει σήμερα, όμως χθες το βράδυ από τη ΓΓΑ διέρρεαν ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού θα βρίσκεται στην Πάτρα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία της Σούπερ Λίγκας είχε ζητήσει από τον κ. Βασιλειάδη να υποχωρήσει αποδεχόμενος να διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα με 16 ομάδες και να διατηρηθεί ως έχει το συμβόλαιο της ΕΡΤ με τις επτά ΠΑΕ, όμως η απάντηση που εισέπραξαν ήταν αρνητική.

Μάλιστα, μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε την τροπολογία για την αναδιάρθρωση ζητώντας από την ΕΠΟ να τοποθετηθεί. Από το περασμένο καλοκαίρι έχει εγκριθεί από την ΕΠΟ η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας που προβλέπει ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, η αλλαγή όρων της προκήρυξης μεσούσης της περιόδου ειδικά όσον αφορά την αυξομείωση ομάδων, απαγορεύεται. Η επιχειρηματολογία των εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας ήταν ότι η αναδιάρθρωση πρέπει να αναβληθεί επειδή έχει καθυστερήσει να ψηφιστεί η τροπολογία Βασιλειάδη και το πρωτάθλημα τελειώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή