Αργεντινή: Πανηγύρισε το πρωτάθλημα με το κρανίο του παππού του…

Αργεντινή: Πανηγύρισε το πρωτάθλημα με το κρανίο του παππού του…

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κάμερες της συνδρομητικής αθλητικής τηλεόρασης στην Αργεντινή είχαν πάρει θέση στον Οβελίσκο, στην πλατεία Δημοκρατίας του Μπουένος Αϊρες, για να καταγράψουν τους πανηγυρισμούς των φίλων της Ράσινγκ την περασμένη Κυριακή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που ήταν το ένατο για τον σύλλογο της Αβεγιανέδα στην ιστορία του επαγγελματικού αργεντίνικου ποδοσφαίρου.

Ομως, το ενδιαφέρον των κάμεραμαν τράβηξε τότε ένα αντικείμενο που κρατούσε στα χέρια του κάποιος αλαλάζων μεσήλικας οπαδός της Ράσινγκ. Επρόκειτο για ένα κρανίο! Εσπευσε κοντά ένας ρεπόρτερ και έμαθε ότι δεν επρόκειτο για τίποτε μάγια ή… βουντού, αλλά για την προσπάθεια του οπαδού να φέρει στο υπαίθριο πάρτι τίτλου και τον… παππού του.

Οπως παραδέχθηκε σε απευθείας σύνδεση ο οπαδός της «Ακαδημίας», Γαμπριέλ Αράνδα, είχε σπεύσει στο νεκροταφείο για να ξεθάψει το κρανίο του παππού του, Βαλεντίν Αγιλέρα, παρακολούθησε κρατώντας το όλον τον αγώνα που χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του, και το έφερε στους πανηγυρισμούς στην πλατεία για να συμμετάσχει και ο παππούς του… ψυχή τε και σώματι στη γιορτή. «Θα είναι υπερήφανος γι’ αυτό που έκανα», εκτίμησε ο φίλος της Ράσινγκ.

Οι ισπανόφωνοι έχουν ιδιαίτερη σύνδεση του ποδοσφαίρου με τη νεκρολατρία, με πολλά περιστατικά από περίεργα έως μακάβρια, όπως ένα άλλος οπαδός στην Αργεντινή που επιχείρησε να πάρει τις στάχτες τους πατέρα του στις εξέδρες για να δει μαζί τους κάποιον αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή