Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για ΟΑΚΑ

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για ΟΑΚΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άλλη εβδομάδα θα φανεί ο νικητής στο δικαστικό μπρα ντε φερ του Παναθηναϊκού, με διακύβευμα την τύχη του μεταξύ τους αγώνα που διακόπηκε στο 70΄ λόγω της εισόδου δεκάδων οπαδών στο ταρτάν του ΟΑΚΑ για να προστατευθούν από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε η αστυνομία εξαιτίας επεισοδίων έξω από το γήπεδο. Αν και οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν αυστηρά για τα επεισόδια αυτά (-3 β., δύο αγωνιστικές και 94.500 ευρώ πρόστιμο), κέρδισαν την ένσταση που κατέθεσαν για αντικανονική διακοπή του αγώνα, καθώς ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας έκρινε ότι το ματς πρέπει να ξαναρχίσει από το σημείο της διακοπής του γιατί ο Γερμανός διαιτητής εκτίμησε λανθασμένα τις συνθήκες και δεν τήρησε όσα προβλέπει ο ΚΑΠ.

Ο Ολυμπιακός άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ζητώντας να μηδενιστεί ο Παναθηναϊκός και να κατακυρωθεί υπέρ του το παιχνίδι με σκορ 3-0. Στη χθεσινή διαδικασία, οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει αν υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες για τη διεξαγωγή ενός αγώνα είναι ο διαιτητής, ο οποίος εκτίμησε ότι αν διέτασσε τη συνέχισή του, οι ταραξίες θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις εξέδρες και να δημιουργήσουν ξανά προβλήματα. Τόνισαν, δε, ότι αν δεν αλλάξει η αρχική απόφαση, θα δημιουργηθεί κακό προηγούμενο.

Ο Παναθηναϊκός υποστήριξε ότι οι εξέδρες είχαν σχεδόν αδειάσει, η ατμόσφαιρα είχε καθαρίσει και οι λιγοστοί φίλαθλοι που είχαν απομείνει ήταν εύκολο να ελεγχθούν, όπως διαβεβαίωσε και η αστυνομία. Οι δικηγόροι του, μάλιστα, αναρωτήθηκαν γιατί δεν επιθυμεί ο Ολυμπιακός να παιχτεί το τελευταίο 20λεπτο ενός αγώνα στον οποίο είχε το προβάδισμα με 1-0 και θα μπορούσε να το κερδίσει στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Πρόσθεσαν, επίσης, ότι εάν γίνει δεκτή η έφεση θα δικαιωθούν οι «μπαχαλάκηδες», όπως και ότι έχουν σταλεί εισαγγελικές παραγγελίες στους συλληφθέντες περί απαγόρευσης της εισόδου τους στο γήπεδο. Η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Σημειωτέον ότι ο Παναθηναϊκός αποδέχθηκε την αντικειμενική ευθύνη του για τα εκτός γηπέδου επεισόδια και δεν κατέθεσε έφεση για τις βαριές ποινές που του επιβλήθηκαν.

• Στους εντός έδρας αγώνες με τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό αποφάσισε ο Δώνης να εκτίσει ο Κουρμπέλης την ποινή του (7 κίτρινες – δύο αγωνιστικές), ώστε να τον έχει διαθέσιμο στα παιχνίδια με Αρη και Ατρόμητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή