Πώς ο Μάικ Μπουντενχόλζερ απογείωσε τον Γιάννη και τους Μπακς

Πώς ο Μάικ Μπουντενχόλζερ απογείωσε τον Γιάννη και τους Μπακς

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις στα 24 του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται ήδη στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο Ελληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς διανύει εκπληκτική σεζόν, όντας το φαβορί για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου (MVP) και αποδεικνύοντας πως είναι το νέο «πρόσωπο του ΝΒΑ». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως το περίφημο περιοδικό Sports Illustrated τον έχει για δεύτερη φορά στο εξώφυλλό του, εξηγώντας αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο οι Μπακς επένδυσαν στο ταλέντο του.

H ομαδική και ατομική επιτυχία της φετινής σεζόν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σκληρή δουλειά του Γιάννη το περασμένο καλοκαίρι και στη σχέση που έχει αποκτήσει με τους συμπαίκτες και τους προπονητές του. Η αλλαγή του βασικού προπονητή έφερε νέα συστήματα και διαφορετική προσέγγιση στην επίθεση των Μπακς, γεγονός που κατά τη διάρκεια της σεζόν έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα. Το περασμένο καλοκαίρι, ο πρώην προπονητής των Ατλάντα Χοκς, Μάικ Μπουντενχόλζερ, χωρίς δεύτερη σκέψη υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μπακς και άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδας. Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη και τον συμπαίκτη του Κρις Μίντλετον, ο 49χρονος τεχνικός απαίτησε ταχύτητα, αιφνιδιασμό, περισσότερα τρίποντα και δημιουργία χώρων. Ο «Greek Freak» άκουσε προσεκτικά, κρατώντας σημειώσεις στο σημειωματάριο που είχε μαζί του. Ολα αυτά τα έκανε πράξη με τη σοβαρότητα και την ωριμότητα που έδειξε ο Ελληνας άσος το περασμένο καλοκαίρι και που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Σήμερα, οι Μπακς βρίσκονται στην πρώτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, την ώρα που ο Γιάννης θεωρείται πλέον ένας από τους πέντε καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ. Τη φετινή χρονιά, μετράει 27,4 πόντους (57,7% στα σουτ), 12,5 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ ανά παιχνίδι. Ενα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού του, όμως, που δεν αντικατοπτρίζεται στα νούμερα του, είναι η άμυνά του. Αντίθετα με πολλούς σταρ του ΝΒΑ, ο Γιάννης θεωρείται εξαιρετικός αμυντικός, ειδικά τη φετινή περίοδο, και αυτό τον έχει ανεβάσει στο επίπεδο του all around παίκτη.

Ο πρώτος στόχος των Μπακς είναι να κερδίσουν τον πρώτο γύρο των πλέι οφ, αλλά, κατά πολλούς, η σεζόν θα θεωρηθεί αποτυχία εάν δεν φθάσουν μέχρι και τους τελικούς της περιφέρειας. Μέχρι και σήμερα, πάντως, η φετινή πορεία της ομάδας του Γιάννη είναι ιστορική. Και αναμένεται η συνέχεια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή