Ποδόσφαιρο: Αναδιάρθρωση… από Δευτέρα

Ποδόσφαιρο: Αναδιάρθρωση… από Δευτέρα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ερχόμενη Δευτέρα θα είναι η καθοριστική ημέρα για το αν και πώς θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη με αντιπροσωπεία του ποδοσφαίρου που θα έχει ως επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΠΟ Ευ. Γραμμένο.

Η ΕΠΟ θα μεταφέρει τη θέση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία προχθές αποφάσισε, σε συνέχεια της τροπολογίας Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση, να εισηγηθεί τα εξής:

• Τη νέα σεζόν η Σούπερ Λίγκα να διεξαχθεί ξανά με 16 ομάδες. Από το φετινό πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες και θα προβιβαστούν οι δύο πρώτες από τη Φούτμπολ Λιγκ, εφόσον ισχύσει ως έχει η σύμβαση της ΕΡΤ με τις επτά ΠΑΕ του συνεταιρισμού.

• Να ιδρυθεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 και να απαρτίζεται από 12 ομάδες.

• Να μετατραπεί η Φούτμπολ Λιγκ σε τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, στην οποία θα μετέχουν 14 ομάδες.

Χθες, η ΕΠΟ ζήτησε και πήρε παράταση από τον υφυπουργό Αθλητισμού προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις της επί της τροπολογίας Βασιλειάδη. Αρχικά, της είχε δοθεί διορία μέχρι σήμερα, η οποία παρατάθηκε μέχρι την επόμενη Τρίτη, οπότε θα συνεδριάσει και η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ.

Αν ο κ. Βασιλειάδης δεχθεί το επόμενο πρωτάθλημα να γίνει με 16 ομάδες και παράλληλα να ισχύσει και του χρόνου ως έχει το συμβόλαιο της ΕΡΤ με τις επτά ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, τότε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ θα αλλάξει την απόφαση που είχε λάβει τον περασμένο Αύγουστο σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Αν ο κ. Βασιλειάδης επιμείνει στο να τηρηθούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, όπως εμφανίζεται μέχρι σήμερα, τότε για την πλευρά του ποδοσφαίρου θα υπάρξει αδιέξοδο.

Χθες, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλ. Κούγιας προέβη σε δήλωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την αναδιάρθρωση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ και εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του κ. Βασιλειάδη είμαστε κάθετα αντίθετοι. Οι λόγοι είναι καθαρά ποδοσφαιρικοί και τους έχουμε αναλύσει κατ’ επανάληψιν. Εχουμε προτείνει και το δικό μας σχέδιο αναδιάρθρωσης με ποδοσφαιρικά κριτήρια και με κριτήρια καταπολέμησης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Η θέση μας ήταν και είναι πρωτάθλημα Σούπερ Λίγκας 16 ομάδων».

Υπενθυμίζεται ότι στην τροπολογία που εστάλη στην ΕΠΟ προς διαβούλευση περιλαμβάνονται τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, αντί δύο που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Η Σούπερ Λίγκα 1 (14 ομάδες), η Σούπερ Λίγκα 2 (12 ομάδες) και η Φούτμπολ Λιγκ (14 ομάδες). Επίσης αυξάνεται και ο αριθμός των επαγγελματικών ομάδων από 32 που είναι σήμερα σε 40 και, αν γίνει δεκτό το αίτημα του ποδοσφαίρου, σε 42. Στην τροπολογία σε ό,τι αφορά τη Σούπερ Λίγκα 2 προβλέπεται η δημιουργία ξεχωριστού συνεταιρισμού ΠΑΕ.

Ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ Λ. Λεουτσάκος, σε επιστολή προς τον κ. Βασιλειάδη, ζητεί η διοργάνωση της Σούπερ Λίγκας 2 να γίνει από τη Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς να συσταθεί νέος φορέας και να βρεθούν πηγές εσόδων για τις ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή