Σκοπευτικός εξοπλισμός ρημάζει σε αποθήκες

Σκοπευτικός εξοπλισμός ρημάζει σε αποθήκες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας εξοπλισμός, η αξία του οποίου ενδέχεται να φτάνει τα 2.000.000 ευρώ, βρίσκεται σε αποθήκες του σκοπευτηρίου του Μαρκόπουλου. Παρά τις εκκλήσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σκοποβολής και των σωματείων, οι αρμόδιοι απαξιούν να απαντήσουν. Πρόκειται για τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που είχαν αγοραστεί για τη σκοποβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τότε έμειναν σε αποθήκες και κινδυνεύουν να σαπίσουν, την ώρα που κανένα σκοπευτήριο της Ελλάδας δεν διαθέτει αντίστοιχα για να αγωνίζονται οι αθλητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 100 μηχανήματα για τα αεροβόλα και περίπου 120 για τα πυροβόλα. Ο χώρος του σκοπευτηρίου έχει δοθεί στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά οι συγκεκριμένοι στόχοι (22άρι διαμέτρημα) δεν είναι κατάλληλοι για τα όπλα της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, οι αθλητές και οι αθλήτριές μας έχουν καταδικαστεί να αγωνίζονται με τα… προϊστορικά «σχοινάκια», με αποτέλεσμα ο χρόνος ανάμεσα στις βολές να μην έχει σχέση με τον χρόνο που θα κληθούν να ρίξουν σε διεθνείς αγώνες. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν διεξάγονται αγώνες με αυτό το σύστημα.

«Με την Αννα, για να πάρουμε μέρος σε αγώνες με ηλεκτρονικά μηχανήματα, αναγκαζόμαστε και ψάχνουμε διοργανώσεις στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει και χάσιμο χρόνου από τις προπονήσεις και έξοδα. Αυτά τα μηχανήματα κάνουν και για τα 25 και για τα 50 μ. Εμείς έχουμε ηλεκτρονικούς στόχους, αλλά το θέμα δεν είναι να υπάρχουν για δύο αθλητές. Το θέμα είναι να διεξάγονται οι αγώνες στην Ελλάδα με ηλεκτρονικούς στόχους», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής Τάσος Κορακάκης.

Τα μηχανήματα για τα αεροβόλα στοιχίζουν περίπου 5.000 ευρώ και για τα πυροβόλα φτάνουν τις 7.000 ευρώ. Στις αποθήκες του Μαρκόπουλου ενδέχεται να υπάρχουν και τα μηχανήματα για τον πήλινο στόχο, τα οποία τα έβγαλαν από τον χώρο του σκοπευτηρίου και κανείς δεν γνωρίζει την τύχη τους. Τόσο η ομοσπονδία όσο και σύλλογοι έχουν ζητήσει επανειλημμένως τα μηχανήματα, αλλά, παρά τις επιστολές, οι αρμόδιοι φορείς τους αγνοούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή