Οι δύο βαθμοί του ΠΑΟΚ και η «ουρά»

Οι δύο βαθμοί του ΠΑΟΚ και η «ουρά»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μόνο νεότερο που προσέφερε η 27η αγωνιστική στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας είναι η επιστροφή του Ατρόμητου στην 4η θέση, με τρεις βαθμούς παραπάνω από τον Αρη που ξαναγύρισε 5ος μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό. Με δεδομένο ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να κατακτήσει το Κύπελλο κάποιος από τους Αστέρα Τρ. και Λαμία ή να προλάβουν οι «πράσινοι» να καλύψουν τόσο μεγάλη διαφορά μέσα σε… 3,5 αγωνιστικές (εκκρεμεί η τύχη του αγώνα τους με τον Ολυμπιακό), ελάχιστη σημασία μοιάζει να έχει αυτή η μικρή ανακατάταξη στην πρώτη πεντάδα.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει ακάθεκτος την προέλασή του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς ήττα, ψάχνοντας μόλις δύο βαθμούς στα τελευταία τρία παιχνίδια του. Ο Ολυμπιακός παραμένει πολύ μακριά για να ελπίζει σε μια μυθική ανατροπή, αλλά «κλείδωσε» και μαθηματικά τη 2η θέση και δεν κινδυνεύει από την ΑΕΚ το εισιτήριό του για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πραγματική μάχη γίνεται στην «ουρά», όπου μετά την οριστική απόφαση για την αναδιάρθρωση, τρεις ή και τέσσερις ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και το μπαράζ με τον 2ο της Φούτμπολ Λιγκ. Ο Λεβαδειακός δύσκολα μπορεί καλύψει διαφορά 5 βαθμών όταν τα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια του είναι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και λογικά θα είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν τον Απόλλωνα στον υποβιβασμό. Ο ΟΦΗ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον έφτασε στον ένα βαθμό και έχει μία ευκαιρία για να μείνει στη Σούπερ Λίγκα, αν ξεπεράσει και τον δικαστικό σκόπελο που τον απειλεί λόγω της κατηγορίας περί παλαιότερης εμπλοκής του σε χειραγωγημένο αγώνα. Οι Κρητικοί παίζουν εκτός με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και εντός με Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΠΑΣ είναι τώρα στο όριο του μπαράζ και παίζει εντός με Αστέρα Τρ., ΠΑΟΚ και εκτός με Πανιώνιο, ενώ οι Αρκάδες που έχουν δύο βαθμούς παραπάνω, θα ζοριστούν μεν με τα συνεχόμενα παιχνίδια τους σε Ηράκλειο και Γιάννενα, αλλά υποδέχονται στην Τρίπολη τον (πιθανώς αδιάφορο βαθμολογικά) Πανιώνιο την τελευταία αγωνιστική. Αν και είναι στο +4 από τη 13η θέση, μπλεγμένη είναι και η Λάρισα κι αυτό λόγω του προγράμματός της: παίζει με ΠΑΟΚ (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός).

Η Ξάνθη έχει ένα βαθμό λιγότερο από την ΑΕΛ, είναι όμως πιο άνετη γιατί έχει «μαξιλαράκι» το εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα κι αν φτάσει στους 32 πόντους, δύσκολα θα κινδυνεύσει. Με αυτή τη λογική, μοιάζει απίθανο να μπλέξουν στα σενάρια ο Πανιώνιος και η Λαμία που έχουν 32 και 33 βαθμούς αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή