Τσάμπιονς Λιγκ: Και τώρα… προημιτελικοί

Τσάμπιονς Λιγκ: Και τώρα… προημιτελικοί

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτι από Κύπελλο Αγγλίας, αλλά με ρεβάνς, θυμίζει πλέον το Τσάμπιονς Λιγκ, με τις τέσσερις από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών που διεξάγονται σήμερα και αύριο να είναι αγγλικές και αμφότερα τα αποψινά ματς να διεξάγονται επί αγγλικού εδάφους, το ένα μάλιστα μεταξύ δύο συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ, της Τότεναμ και της Μάντσεστερ Σίτι. Στον άλλο αγώνα, η Λίβερπουλ υποδέχεται την Πόρτο.

Ασφαλώς το σημαντικότερο ζευγάρι είναι το πρώτο, όχι μόνο λόγω της ανταγωνιστικής Τότεναμ που αναμένεται να δυσκολέψει σημαντικά τη Σίτι, αλλά και λόγω της πρεμιέρας και στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας έδρας των «σπιρουνιών», του Τότεναμ Χότσπερ Στέιντιουμ, μετά την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα το Σάββατο.

Τα προημιτελικά είναι το σημείο όπου σταμάτησε η περυσινή πορεία της Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ, από μια άλλη αγγλική ομάδα, τη Λίβερπουλ, και για τους παίκτες της Σίτι η πρόκριση στην τετράδα έχει σημασία, όχι το γήπεδο της Τότεναμ: «Δεν με νοιάζει το γήπεδο», είπε ευθαρσώς ο Κέβιν ντε Μπρούινε. «Με νοιάζει η αντίπαλός μας.

Ολοι μιλάνε για το γήπεδο σαν να είναι κάτι ιδιαίτερο. Ολοι έχουν γήπεδο, όλοι έχουν οπαδούς», πρόσθεσε σαφώς ενοχλημένος.

«Ισως οι παίκτες της Σίτι να μην καταλαβαίνουν την αξία του αγώνα αυτού, αφού έπαιζαν πάντα στο σπίτι τους, ενώ εμείς παίζαμε αλλού επί δύο χρόνια», απάντησε ο επιθετικός της Τότεναμ, Σον Χέουνγκ-μιν.

Τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, βέβαια, έχουν τεράστια αξία για όλους: «Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για εμάς. Ενα μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο βήμα για εμάς», δήλωσε ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, χθες, δείχνοντας τη σημασία που δίνει η επίδοξη πρωταθλήτρια Αγγλίας στον αποψινό προημιτελικό με την Πόρτο.

Ο Κλοπ πρέπει να καλύψει την απουσία του τιμωρημένου αριστερού μπακ Αντι Ρόμπερτσον, τη θέση του οποίου αναμένεται να πάρει ο Τζέιμς Μίλνερ. Αμφίβολοι φέρονταν χθες να είναι και οι Φαν Ντάικ και Βαϊνάλντουμ, αλλά μάλλον θα αγωνιστούν και οι δύο Ολλανδοί, σύμφωνα με τον Γερμανό προπονητή.

Από την άλλη, η Πόρτο μεταβαίνει στο Ανφιλντ με δύο σημαντικές απουσίες, των τιμωρημένων Πέπε και Εκτορ Ερέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή