FIFA και UEFA επανέφεραν την απειλή Grexit

FIFA και UEFA επανέφεραν την απειλή Grexit

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H απειλή του Grexit ακούστηκε ξανά στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ διά στόματος Χέμπερτ Χούμπελ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, που διόρισαν οι FIFA και UEFA στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αφού αναφέρθηκε στα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο, για τα οποία είπε ότι «είναι απαράδεκτα και δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο» και αφού έθεσε θέμα για τη μη αποπομπή του Β. Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Σούπερ Λίγκας (λόγω της καταδίκης του σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση της «κάρτας υγείας»), τόνισε ότι το πρόβλημα της βίας είναι το μεγαλύτερο και ότι το Grexit δεν είναι μακριά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είχε προηγηθεί η επιστολή της γενικής γραμματέως της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, σε συνέχεια της συζήτησης της Επιτροπής Ομοσπονδιών της FIFA στις 3 Απριλίου, η οποία ανέφερε πως θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα επειδή η ΕΠΟ, παρά τη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, δεν έχει καταγράψει ικανοποιητική πρόοδο σε θέματα όπως η επικοινωνία, το VAR, η χειραγώγηση αγώνων και η εσωτερική λειτουργία της.

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα έντονη με αφορμή τη γνωστοποίηση από τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας να μην ψηφίζουν οικονομικά θέματα, έπειτα από την απόφαση να δοθούν 300.000 ευρώ στον πρώην υπάλληλο Ι. Παπαδόπουλο για να αποσύρει την αγωγή κατά της Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευ. Γραμμένος είπε ότι δεν ανέχεται να αμφισβητούνται η τιμή και η υπόληψή του και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του συνεταιρισμού: «’Η θα αιτιολογείτε τη ψήφο σας ή δεν έχετε θέση εδώ μέσα».

Μεταξύ άλλων ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

• Ενεκρίθη το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, το οποίο προβλέπει 14 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1, 12 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2 και 14 ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ. Η σχετική απόφαση, με τις απαραίτητες νομοτεχνικές παρεμβάσεις, θα αποσταλεί άμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει στη Βουλή τη σχετική τροπολογία.

• Η Σούπερ Λιγκ 2 θα διοργανώνεται από τη Φούτμπολ Λιγκ.

• Οι αγώνες μπαράζ για τη συμμετοχή μιας ομάδας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 της περιόδου 2019-20 (13ος της Σούπερ Λίγκας-2ος της Φούτμπολ Λιγκ) θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Μαΐου.

• Οι αγώνες της εθνικής ανδρών με Ιταλία και Αρμενία θα γίνουν στο ΟΑΚΑ, ενώ δόθηκε εντολή για επίσημο αίτημα προς τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος για την παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου για τις εθνικές ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή