Ποδόσφαιρο: Στον δρόμο του Παναθηναϊκού ο Πανιώνιος

Ποδόσφαιρο: Στον δρόμο του Παναθηναϊκού ο Πανιώνιος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μοντέλο της προσθήκης νέων παικτών, κάτω των 23 ετών και της προώθησης ταλαντούχων από την ομάδα Κ-20, είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει ο Πανιώνιος που δεν πρόκειται να πάρει άδεια για το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου και στο οποίο θα αρχίσει με αφαίρεση έξι βαθμών, όπως συνέβη πέρυσι με τον Παναθηναϊκό.

Η διοίκηση της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ γνώριζε ότι εφόσον δεν είχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, στο διάστημα 14 έως 29 Ιανουαρίου 2019, δεν θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί δύο μήνες αργότερα, όπως και αναμένεται να επικυρωθεί από την αρμόδια επιτροπή που θα εξετάσει τον φάκελο. Ο Πανιώνιος είχε υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και τηρούσε την αποπληρωμή τους από το 2016 και μέχρι τον Αύγουστο 2018, αλλά λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν κατέβαλε μία δόση και βρέθηκε εκτός ρύθμισης από τη ΦΑΕ Πειραιά, με αποτέλεσμα να μην είχε φορολογική ενημερότητα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης που έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στο πρωτάθλημα της Super League, έχοντας 32 βαθμούς, θα υπαχθεί στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων (τον Δεκέμβριο οι θεσμοί είχαν διαφωνήσει με τη ρύθμιση) για τα χρέη του προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, όταν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, αλλά θα μπορεί να αδειοδοτηθεί για το πρωτάθλημα της περιόδου 2020-2021 και παράλληλα θα «σβηστούν» τόκοι ύψους 800.000 ευρώ. Εκτός της αφαίρεσης των 6 βαθμών, ο Πανιώνιος θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Ελληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (μόνο παίκτες με δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Ελλάδας), ενώ έχει δικαίωμα να αποκτήσει συγκεκριμένα μόνο έναν ποδοσφαιριστή που είναι άνω των 23 ετών είτε αυτός είναι ξένος είτε Ελληνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή