Τσάμπιονς Λιγκ: «Αφεντικό» Μπαρτσελόνα, όρθιος ο Αγιαξ

Τσάμπιονς Λιγκ: «Αφεντικό» Μπαρτσελόνα, όρθιος ο Αγιαξ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 1-0 εκτός έδρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ οι «μπιανκονέρι» έβαλαν πολύτιμο γκολ στο 1-1 με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, παρά το γεγονός πως υστέρησε στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με τον Αγιαξ, δεχόμενη αρκετές ευκαιρίες, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0 στο σκορ, χάρη σε ακόμη ένα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (45΄) που με κεφαλιά «ψαράκι» «απάντησε» με εμπειρία στο ξέφρενο τέμπο του νεανικού Αίαντα. Στο β΄ μέρος, ο Αγιαξ βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει με εντυπωσιακή ενέργεια του Βραζιλιάνου Νέρες, που με δεξί φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 1-1 στο 46΄.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Βέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Σένε (75΄ Eκκέλνκαμπ), Βαν ντε Μπεκ, Νέρες, Ζίγιες, Τάντιτς.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Αλεξ Σάντρο, Ματουιντί (75΄ Ντιμπάλα), Πιάνιτς, Μπετανκούρ, Μπερναντέσκι (92΄Κεντίρα), Μάτζουκιτς (60΄ Κόστα), Ρονάλντο.

Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» πριν από την έναρξη του αγώνα, ανάμεσα σε οπαδούς του Αγιαξ και της Γιουβέντους, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 120 συλλήψεις! Οπαδοί της ιταλικής ομάδας έφεραν στην κατοχή τους πτυσσόμενα κλομπ, μαχαίρια, κατσαβίδια, αυτοσχέδια τσεκούρια και σπρέι πιπεριού. Για να περιορίσει την έκταση των επεισοδίων, η Αστυνομία έκανε χρήση αντλίας νερού και ο αγώνας ξεκίνησε και τελείωσε κανονικά.

Στο «Ολντ Τράφοντ», η Μπαρτσελόνα πέρασε από την έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικώντας με 1-0 χάρη σε αυτογκόλ του Σο που προήλθε από τελική προσπάθεια του Λουίς Σουάρες μόλις στο 12ο λεπτό. Η Μπαρτσελόνα ήταν πιο πειστική από τους «κόκκινους διαβόλους», που είχαν κακή βραδιά.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. : Ντε Χέα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, Πογκμπά, Μακτόμινεϊ, Φρεντ, Νταλότ (74΄ Λίνγκαρντ), Λουκάκου (68΄ Μαρσιάλ), Ράσφορντ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Αρθουρ (66΄ Σ. Ρομπέρτο), Αλμπα, Μπούσκετς (93΄ Αλενά), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (65΄ Βιδάλ), Σουάρες, Μέσι.

• Ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, μετά τον τραυματισμό στο πόδι κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα με τη Σίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή