ΝΒΑ: Το «αντίο» δύο σπουδαίων παικτών

ΝΒΑ: Το «αντίο» δύο σπουδαίων παικτών

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο βράδυ των μεγάλων «αντίο» ήταν αυτό της 9ης Απριλίου στο ΝΒΑ, καθώς δύο θρύλοι του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Αμερικανός Ντουέιν Ουέιντ και ο Γερμανός Ντιρκ Νοβίτσκι, αγωνίστηκαν στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι στην καριέρα τους, σκοράροντας και οι δύο από 30 πόντους. Ο άσος των Μαϊάμι Χιτ Ουέιντ είχε ανακοινώσει πως στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση και έτσι η τελευταία παρουσία του στο γήπεδο του Μαϊάμι ήταν ξεχωριστή, τόσο για τον ίδιο όσο για την ομάδα του και τους φιλάθλους της.

Την παρουσίασή του πριν από το παιχνίδι έκανε ο γιος του, Ζαέρ, παρουσία του σπουδαίου άσου του παρελθόντος Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ενώ την ώρα που το κοινό των Χιτ φώναζε ρυθμικά «MVP, MVP» ο 37χρονος Ουέιντ τούς ευχαρίστησε για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια: «Θα με κάνετε να κλάψω. Σας αγαπάω. Σας ευχαριστώ για όλα». Στο τέλος του παιχνιδιού και αφού σκόραρε 30 πόντους, για μία τελευταία φορά ανέβηκε στο τραπέζι της γραμματείας και φώναξε: «Εδώ είναι το σπίτι μου».

Λίγο δυτικότερα, στο Ντάλας, ο Νοβίτσκι σκόραρε τους ίδιους πόντους και αφού ολοκληρώθηκε το παιχνίδι κόντρα στους Σανς, πήρε το μικρόφωνο και με δάκρια στα μάτια ανακοίνωσε πως αποσύρεται ύστερα από 21 επιτυχημένα χρόνια. «Ηταν ένα απίστευτο ταξίδι. Εχω μείνει άφωνος. Εχω τόσο πολλούς να ευχαριστήσω. Προφανώς τον Μαρκ Κιούμπαν και τον κόουτς Ρικ Κάρλαιλ, αλλά ευχαριστώ και τους περίπου 200 συμπαίκτες που είχα όλα αυτά τα 21 χρόνια. Πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω εσάς (τους φανς των Μάβερικς) που με στηρίξατε σε ολόκληρη την καριέρα μου», τόνισε ο 41χρονος θρύλος μετά τον αγώνα.

Την ίδια ώρα, τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν στο Λος Αντζελες και στον οργανισμό των Λέικερς. Λίγες ώρες πριν από το τελευταίο παιχνίδι των Λέικερς για τη φετινή σεζόν, ο Μάτζικ Τζόνσον ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως την ιδιοκτησία της ομάδας. «Το σκέφτηκα πολύ σοβαρά. Δεν είμαι ο εαυτός μου. Θέλω να επιστρέψω πίσω, όπως ζούσα πριν αναλάβω αυτή τη δουλειά», δήλωσε αρχικά ο θρύλος των Λέικερς, ενώ επίσης πρόσθεσε πως δεν ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια της ομάδας, Τζίνι Μπας, για τον εξής λόγο: «Ηξερα πως δεν μπορούσα να της το πω από κοντά. Την αγαπώ σαν αδελφή μου. Δεν μπορούσα να σταθώ δίπλα της και να της το πω». Από την πλευρά της, η Τζίνι Μπας ευχαρίστησε τον Τζόνσον με δημοσίευσή της στο Twitter: «Ερβιν, μου άρεσε να δουλεύω πλάι σου. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι. Σε αγαπάμε». Πλέον, όλα είναι στον αέρα για τις καλοκαιρινές κινήσεις της ομάδας, όμως χωρίς αμφιβολία η φετινή σεζόν ήταν μία από τις χειρότερες στην ιστορία του συλλόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή