Αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας

Αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικαλούμενος «καθαρά προσωπικούς λόγους», ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Ευ. Μπαταγιάννης γνωστοποίησε στα μέλη του συνεταιρισμού την παραίτησή του. Στην επιστολή που απέστειλε αναφέρει: «Στα ιδιαίτερα αυξημένα προβλήματα του συνεταιρισμού δεν έχω πλέον τη δυνατότητα, λόγω των σοβαρών προσωπικών προβλημάτων, να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για την επίλυσή τους και θεωρώ ότι θα ήταν προτιμότερο για το συμφέρον του συνεταιρισμού να με διαδεχθεί κάποιος που θα μπορεί να διαθέσει περισσότερο. Παρακαλώ τον αναπληρωτή πρόεδρο του συνεταιρισμού (σ.σ. Χρήστος Δάρας) όπως άμεσα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του».

Η απόφαση φαίνεται να είναι αιφνιδιαστική, διότι γίνεται λίγο πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό μέχρι τη λήξη του (στις 5 Μαΐου) να τον διαδεχθεί ο κ. Δάρας και οι εκλογές να γίνουν αργότερα.

Ο κ. Μπαταγιάννης, που είναι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, είχε δηλώσει και στο παρελθόν ότι τα καθήκοντά του στη Σούπερ Λίγκα περιορίζουν τον χρόνο ενασχόλησης με το επάγγελμα του δικηγόρου.

Τον τελευταίο καιρό, η Σούπερ Λίγκα έδειξε ότι έχει αρκετά ανοικτά μέτωπα. Κατ’ αρχάς μέχρι πρότινος αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα, λόγω καθυστέρησης καταβολής των χρημάτων από τον χορηγό της ονομασίας τους πρωταθλήματος. Στο θέμα της αναδιάρθρωσης, επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η ανατροπή της απόφασης για πρωτάθλημα 14 ομάδων, ενώ ο συνεταιρισμός κλήθηκε να διαχειριστεί το αίτημα του Ολυμπιακού περί έκπτωσης του διευθύνοντος συμβούλου Β. Γκαγκάτση λόγω της ποινής που έχει επιβληθεί από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της «κάρτας υγείας». Σε αυτήν την υπόθεση ο κ. Μπαταγιάννης και ο Ολυμπιακός ήταν απέναντι στην πλειονότητα των ΠΑΕ που απέρριψαν το αίτημα των «ερυθρολεύκων».

Για αυτό το θέμα, όπως και για τα φαινόμενα βίας, ο κ. Μπαταγιάννης με την ιδιότητα του προέδρου δέχθηκε τις παρατηρήσεις του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης Χέμπερτ Χούμπελ, στην προχθεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ. Στη ίδια συνεδρίαση η Σούπερ Λίγκα έχασε την ψηφοφορία που έγινε για το νομικό πρόσωπο που θα διοργανώσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή