Και το Γιουρόπα Λιγκ στη σέντρα των «8»

Και το Γιουρόπα Λιγκ στη σέντρα των «8»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κορυφαία τη σύγκρουση της Αρσεναλ με τη Νάπολι και γενικά πλούσιο ενδιαφέρον σε όλους τους αγώνες, αρχίζουν απόψε τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Με σαφή τη φιλοδοξία κατάκτησης του τροπαίου, του μόνου που τους έχει απομείνει να διεκδικήσουν φέτος, «Κανονιέρηδες» και «Παρτενοπέι» συγκρούονται στο «Εμιρεϊτς» του Λονδίνου απόψε σε μια μάχη επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Αγγλοι θα έχουν ξανά στη διάθεσή τους στον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο πρώην επιθετικός της Ντόρτμουντ ξεπέρασε την ασθένειά του που τον άφησε εκτός των δύο τελευταίων αγώνων της ομάδας του βόρειου Λονδίνου και θα δώσει απόψε το «παρών», σε μια προσπάθεια της Αρσεναλ να αποκομίσει σημαντικό πλεονέκτημα δεδομένης της συνήθους προβληματικής εμφάνισης μακριά από το Μεγάλο Νησί, όπως στις πρόσφατες ήττες από ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Ρεν. Η Νάπολι θέλει να συνέλθει από την αρνητική εμφάνιση στο εντός έδρας 1-1 με την Τζένοα για το Καμπιονάτο: «Ηταν μια απροσδόκητη εμφάνιση, που έχει σημάνει τον συναγερμό. Θα τα βρούμε πολύ δύσκολα αν παίξουμε έτσι και στο Λονδίνο,» παραδέχθηκε ο πολύπειρος προπονητής των Ναπολιτάνων, Κάρλο Αντσελότι.

Στα υπόλοιπα γήπεδα της Ευρώπης που θα υποδεχθούν αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ, υπάρχει η ισπανική μονομαχία της Βιγιαρεάλ με τη γειτονική Βαλένθια, με αδιαφιλονίκητο φαβορί τις «νυχτερίδες» αν και φιλοξενούμενες, και η αμφίρροπη αντιπαράθεση της Μπενφίκα των Οδυσσέα Βλαχοδήμου και Ανδρέα Σάμαρη με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στη Λισσαβώνα.

Το πρόγραμμα συμπληρώνει η ομάδα-έκπληξη ώς τώρα στον θεσμό, η Σλάβια Πράγας, που πέταξε εκτός την πολυνίκη Σεβίλλη στον προηγούμενο γύρο και τώρα υποδέχεται την Τσέλσι, την ομάδα που είναι ή του ύψους ή του βάθους. Στην Τσεχία οι Αγγλοι δεν θα έχουν στην ενδεκάδα τους τον Ντάνι Ντρινκγουότερ, που δεν προπονήθηκε χθες μετά την προσωπική του περιπέτεια: Τη Δευτέρα τα ξημερώματα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και συνελήφθη με υψηλά ποσοστά αλκοόλ, καθώς δεν τήρησε το… επώνυμό του («πιες νερό»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή