Ποδόσφαιρο: Πέντε ομάδες παλεύουν πλέον για τη σωτηρία

Ποδόσφαιρο: Πέντε ομάδες παλεύουν πλέον για τη σωτηρία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ έβαλε… μπουρλότο στην «ουρά» της βαθμολογίας και άλλαξε τη σειρά στο όριο της γραμμής του υποβιβασμού, δύο στροφές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Η 28η αγωνιστική ξεδιάλυνε ταυτόχρονα αρκετά πράγματα, θετικά για κάποιες ομάδες και αρνητικά για άλλη μία: σήμανε τον μαθηματικό υποβιβασμό του Λεβαδειακού και τη σωτηρία του Πανιωνίου και της Λαμίας, αφήνοντας πέντε ομάδες (ΠΑΣ, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Λάρισα) να παλεύουν για την αποφυγή της 13ης θέσης που οδηγεί στον άμεσο υποβιβασμό και της 12ης που οδηγεί στο μπαράζ με τον δεύτερο της Φούτμπολ Λιγκ.

Με βάση τα μαθηματικά, το όριο των 32 βαθμών δεν θεωρείται ασφαλείας. Με βάση τη λογική ίσως και να είναι, μιας και για να το περάσουν τα Γιάννενα (27 β.) και ο ΟΦΗ (28), θα πρέπει ο μεν ΠΑΣ να νικήσει στη Ν. Σμύρνη τον Πανιώνιο και στην έδρα του τον (έχοντα στόχο το αήττητο πρωτάθλημα) ΠΑΟΚ, ενώ ο ΟΦΗ πρέπει να κερδίσει στο Ηράκλειο τον Αστέρα Τρίπολης και να νικήσει μετά στο Περιστέρι τον Ατρόμητο. Με μια ισοπαλία, το ταβάνι του θα είναι οι 32 β., αλλά με μεγάλη την πιθανότητα να έχει έναν, δύο ή και τρεις συγκατοίκους σε αυτό το όριο, με τις ισοβαθμίες στις περισσότερες περιπτώσεις να μην τον ευνοούν.

Το παιχνίδι «κλειδί» είναι αυτό της επόμενης αγωνιστικής, ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης. Ρόλο ρυθμιστή θα παίξει και ο σωσμένος Πανιώνιος, ο οποίος υποδέχεται τα Γιάννενα και μετά παίζει στην Τρίπολη. Η Λάρισα έχει μεν 31 β. αλλά και δύο παιχνίδια με ΑΕΚ (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) όπου μπορεί και να μην πάρει ούτε βαθμό. Εστω και έναν να πάρει, λογικά θα αποδειχθεί σωτήριος. Η Ξάνθη έχει 29 β. και «μαξιλαράκι» το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην έδρα της, άρα αν φτάσει τους 32 β. ίσως να μην «καίγεται» την τελευταία αγωνιστική στο Χαριλάου. Κρίσιμο σημείο, επίσης, είναι η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του ΟΦΗ. Αν παραμείνει η πρωτόδικη ποινή και υποβιβαστεί, όλος ο θόρυβος θα είναι για τη θέση που οδηγεί στο μπαράζ. Αν κερδίσει την έφεση, όλα θα κριθούν στο γήπεδο, με τα σενάρια να είναι πολλά και ανοικτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή