Νταμπίζας: «Το θέμα της ηθικής είναι πάνω απ’ όλα»

Νταμπίζας: «Το θέμα της ηθικής είναι πάνω απ’ όλα»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευαίσθητο και ειδικό ζήτημα που είτε έχει πάρει μεγάλη είτε μικρή έκταση είναι αδιαπραγμάτευτο και προσβλητικό, χαρακτήρισε ο Νίκος Νταμπίζας όλη τη σκόνη που σήκωσε η εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ, σε σημείο αρκετοί οπαδοί της ομάδας να κατηγορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίκτες, προπονητή και τεχνικό διευθυντή ότι χάρισαν τους βαθμούς της νίκης στους Κρητικούς. Ο θόρυβος αυτός ενόχλησε τους πάντες στο Κορωπί και για να μη σέρνεται κι άλλο μια τόσο βαριά κατηγορία, ο κ. Νταμπίζας έκρινε σκόπιμο να παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να τοποθετηθεί σχετικά. Τα όσα είπε δεν είχαν απολογιστικό χαρακτήρα για τα πεπραγμένα της ομάδας, κάτι που δεσμεύθηκε να κάνει στο τέλος της περιόδου.

«Κανείς μπορεί να αφήσει τέτοιο θέμα να αιωρείται. Είναι θέμα ηθικής! Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου στερήθηκαν οι όποιες πιθανότητες για ευρωπαϊκή έξοδο, αποφασίστηκε μαζί με τον προπονητή να υπάρξει ένα πλάνο αξιοποίησης των τελευταίων αγώνων, με σκοπό να βγει κερδισμένη η ομάδα», είπε ο κ. Νταμπίζας και πρόσθεσε: «Η σκόνη έχει σηκωθεί για το πώς διαχειριστήκαμε το κομμάτι της αξιολόγησης. Το πλάνο ξεκίνησε από το ματς με τον Απόλλωνα, όπου δηλώθηκε να απουσιάσει ο Γιόχανσον γιατί επιλέξαμε να παίξει με τον Ατρόμητο, όπως συνέβη μετά και με τους Ινσούα, Κουρμπέλη. Στο ματς με τον Απόλλωνα αγωνίστηκαν οι Κότσαρης, Αποστολάκης, Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης.

Η συμμετοχή του Κότσαρη ήταν αυτή που είχε το ειδικό βάρος. Φτάνοντας στο ματς με τον ΟΦΗ, είχαμε στο μυαλό μας να το αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο χαρακτήρα, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να εμπιστευθούμε τον βασικό μας τερματοφύλακα». Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ενοχλημένος από την καχυποψία: «Οταν ζεις καθημερινά μία ομάδα, να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία συνωμοσία εν αγνοία μας. Στην Ελλάδα όταν κάνουμε κάτι συνηθισμένο και πετυχαίνει, περνά απαρατήρητο. Οταν δεν πετυχαίνει, υπάρχουν σκιές. Είμαστε εδώ για να αναλάβουμε κάθε μορφής ευθύνη για την εμφάνιση που ήταν η χειρότερή μας. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει οποιαδήποτε μορφής σκοπιμότητα. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω στον κάθε σκεπτόμενο φίλαθλο του Παναθηναϊκού. Οι αποδόσεις οι αθλητικές έχουν ευθύνες, αλλά δεν μπορεί να αναζητηθεί ευθύνη σε θέματα ηθικής. Το θέμα της ηθικής είναι για εμένα πάνω από όλα. Είμαι στην Ελλάδα και η ατμόσφαιρα είναι δεδομένη. Η Γιουβέντους έπαιξε με τα δεύτερα και έχασε από τη Σπαλ, αλλά δεν έκανε συνέντευξη Τύπου. Προτιμώ όμως να χαμηλώσω το επίπεδό μου και να ασχοληθώ, για να είναι όλα ξεκάθαρα»!

• Ο Κουλιμπαλί επέστρεψε μετά δέκα ημέρες στις προπονήσεις και υπολογίζεται για τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο Αποστολάκης υπέστη μερική ρήξη έσω πλαγίου και θα απουσιάσει 15 ημέρες, ενώ ο Αλτμαν έχει πρόβλημα στο γόνατο και έκανε θεραπεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή