Τσάμπιονς Λιγκ: Επική πρόκριση Αγιαξ επί της Γιουβέντους – Εύκολα η Μπαρτσελόνα

Τσάμπιονς Λιγκ: Επική πρόκριση Αγιαξ επί της Γιουβέντους – Εύκολα η Μπαρτσελόνα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγιαξ και Μπαρτσελόνα είναι από χθες στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς επικράτησαν με 2-1 της Γιουβέντους και 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιστοίχως.

Ενας Αγιαξ από τα παλιά εμφανίστηκε χθες στο Τορίνο, παίρνοντας μια πανάξια πρόκριση η οποία προήλθε μέσα από σπουδαίο ποδόσφαιρο. Τι κι αν έχασε μόλις στο 11΄ τον Μαζράουι από τραυματισμό, τι κι αν ο Ρονάλντο σκόραρε με κεφαλιά για το 1-0 στο 28΄, ο νεανικός «Αίαντας» ισοφάρισε έξι λεπτά μετά με τον Φαν Ντε Μπέικ (αξίζει να σημειωθεί ότι και στα δύο γκολ έγινε χρήση του VAR). Μετά την ισοφάριση ο Αγιαξ κράτησε με ηρεμία την μπάλα και τη «Μεγάλη Κυρία» σε… απόσταση ασφαλείας, ενώ στο β΄ ημίχρονο, έθεσε τους δικούς του κανόνες στο ματς. Παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και θάρρος, στο 52΄ έχασε τετ α τετ με τον Σέζνι να σταματά εντυπωσιακά τον Ζίγιες. Ο Πολωνός τερματοφύλακας κράτησε όρθια τη Γιουβέντους και στο 57΄ όταν εκτινάχθηκε στο «Γ» της εστίας του και έδιωξε σουτ του Ντε Μπέικ. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας ανέβηκε για να βρει το γκολ της πρόκρισης, όμως ο Αγιαξ βρήκε τους χώρους του και στο 63΄ ο Πιάνιτς ήταν αυτός που έσωσε την ομάδα του, προλαβαίνοντας τον Ζίγιες πριν σκοράρει. Ο,τι δεν κατάφερε μέχρι εκείνο το σημείο η ολλανδική ομάδα, το πέτυχε στο 67΄ με κεφαλιά του Ντε Λιντ για το 1-2, αποδίδοντας πλήρη ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ο Αγιαξ έκανε πάρτι στο γήπεδο και χωρίς υπερβολή την ιταλική ομάδα να μοιάζει με μικρή. Στο 74΄ ο Νέδες έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, η Γιουβέντους έμοιαζε σοκαρισμένη (και ήταν) αναζητώντας δύο γκολ, αλλά κανένα από αυτά δεν ήρθε ποτέ…

Τέσσερα λεπτά ήταν αρκετά για την Μπαρτσελόνα και τον Μέσι ώστε να βάλουν πρόωρο τέλος στα όποια όνειρα της Γιουνάιτεντ για πρόκριση. Ο Αργεντινός άσος με ένα πλασέ υψηλής τεχνικής άνοιξε το σκορ στο 16΄ και στο 20΄ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε ξανά τον Δε Χέα, ο οποίος φέρει τεράστια ευθύνη, καθώς η μπάλα τού έφυγε κάτω από το σώμα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως έσωσε την ομάδα του από βέβαιο γκολ όταν σταμάτησε πάνω στη γραμμή πλασέ του Ρομπέρτο. Ομως όλα είχαν τελειώσει νωρίς για τη Γιουνάιτεντ και το β΄ ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να περιμένουν ουσιαστικά το τελευταίο σφύριγμα. Παρ’ όλα αυτά η Μπαρτσελόνα δεν είπε «όχι» σε ακόμη ένα γκολ, το οποίο ήρθε με άπιαστο σουτ του Κουτίνιο στο 62΄.

• Το αγγλικό ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ ξεχωρίζει από την αποψινή βραδιά που κλείνει την αυλαία των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που η Λίβερπουλ παίζει στην Πορτογαλία με την Πόρτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή