Ποδόσφαιρο: Ετοιμος για τη στέψη ύστερα από 35 χρόνια

Ποδόσφαιρο: Ετοιμος για τη στέψη ύστερα από 35 χρόνια

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα του ΠΑΟΚ πλησιάζει και, σε αντίθεση με την ώρα της Γης, όπου όλα τα φώτα μένουν σβηστά για να περάσει σ’ όλο τον κόσμο ένα συμβολικό μήνυμα, αύριο το βράδυ ο Λευκός Πύργος και όλη (ή… σχεδόν όλη) η Θεσσαλονίκη θα φωταγωγηθούν για να γιορτάσουν την κατάκτηση του τίτλου από τον «Δικέφαλο του Βορρά», ακριβώς 35 χρόνια από την τελευταία φορά που το κατάφερε ξανά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να έλθει η ώρα της στέψης και να αρχίσουν οι χοροί είναι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ έστω και έναν βαθμό στον αγώνα του με τον ήδη υποβιβασμένο Λεβαδειακό. Με βάση την τεράστια διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, οτιδήποτε άλλο πέρα από ακόμη μία εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ακριβώς επειδή το ποδόσφαιρο έχει τη δική του παράλογη λογική, πρώτα πρέπει να μπει η μπάλα στα δίχτυα και μετά να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί. Εξυπακούεται ότι η Τούμπα θα είναι κατάμεστη αύριο. Το sold out ήλθε μέσα σε μόλις δύο ώρες και το σκηνικό που ετοιμάζεται θα είναι εντυπωσιακό, πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν πρόκειται να πέσει ο ΠΑΟΚ θύμα της έκπληξης του… αιώνα. Ακόμα και σε αυτό το τόσο ακραίο σενάριο, θα έχει άλλη μία ευκαιρία να αναζητήσει τον βαθμό που δίνει τίτλο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, με αντίπαλο τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα.

Η 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει στους κατοίκους των πάνω ορόφων της βαθμολογίας, όπου η μόνη εκκρεμότητα είναι η μαθηματική κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ. Αν κλείσει και τυπικά, δεν υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί στις άλλες θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια: ό,τι κι αν γίνει στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός θα τερματίσει δεύτερος, η ΑΕΚ τρίτη, ο Ατρόμητος τέταρτος και ο Αρης στην 5η θέση, που λογικά θα οδηγήσει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, μιας και μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να γίνει τεράστια ανατροπή και να κατακτήσει το Κύπελλο η Λαμία ή ο Αστέρας Τρίπολης.

Με αυτή τη λογική, δεν έχουν την παραμικρή βαθμολογική σημασία οι αγώνες Λαμία – Ολυμπιακός, Ατρόμητος – Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός – Αρης. Μονόπλευρο ενδιαφέρον έχει μόνον το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λάρισα, υπό την έννοια ότι η ΑΕΛ δεν έχει σωθεί μαθηματικά. Αν και δεν μοιάζει εύκολο την ξεπεράσουν δύο από τις τέσσερις ομάδες που έχει από κάτω της στη βαθμολογία για να μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού, θα ψάξει κάτι αύριο για να είναι πιο ήρεμη στο ματς με τον Ολυμπιακό στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Το πραγματικό ντέρμπι της αγωνιστικής είναι αυτό στο Ηράκλειο ανάμεσα στον ΟΦΗ και στον Αστέρα Τρίπολης. Οποιος νικήσει, θα εξασφαλίσει, ενδεχομένως και μαθηματικά, την παραμονή στην κατηγορία. Ο χαμένος θα παραμείνει μπλεγμένος στα δίκτυα της αράχνης, ειδικά εάν είναι ο ΟΦΗ, ενώ η ισοπαλία μπορεί υπό προϋποθέσεις να βολέψει ή να κάψει και τους δύο, ανάλογα με το τι θα κάνει ο 14ος ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον βαθμολογικά αδιάφορο Πανιώνιο, στο άλλο «καυτό» παιχνίδι της αγωνιστικής. Με δεδομένο ότι παρά την αφαίρεση ακόμη 5 βαθμών ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει ό,τι κι αν συμβεί στα τελευταία δύο παιχνίδια, γιατί υπερτερεί σε όλα τα σενάρια ισοβαθμίας στους 33 βαθμούς, η τελευταία ομάδα που μπορεί να παραμείνει μπλεγμένη σε δυσοίωνα σενάρια είναι η Ξάνθη, μόνο όμως εάν δεν νικήσει στην έδρα της τον ουραγό Απόλλωνα. Αν το κάνει αύριο και φθάσει τους 32 βαθμούς, πολύ δύσκολα θα μείνει με την πλάτη στον τοίχο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (29η αγωνιστική): 19.00 ΑΕΚ – Λάρισα (Novasports2), 19.00 Ξάνθη – Απόλλων (ΕΡΤ), 19.00 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ), 19.00 Λαμία – Ολυμπιακός (ΕΡΤ), 19.00 ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης (Novasports3), 19.00 ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (Novasports1), 19.00 Παναιτωλικός – Αρης (ΕΡΤ), 19.00 Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports4).

Η βαθμολογία  (28 αγώνες): ΠΑΟΚ 74, Ολυμπιακός 69, ΑΕΚ 54, Ατρόμητος 49, Αρης 43, Παναιτωλικός 36, Πανιώνιος 35, Λαμία 34, Παναθηναϊκός 33, Λάρισα 31, Ξάνθη 29, Αστέρας Τρ. 29, ΟΦΗ 28, ΠΑΣ Γιάννενα 27, Λεβαδειακός 21, Απόλλων 10 (σημ: ο Παναθηναϊκός έχει -11 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή