Πόλο γυναικών: Δεύτερος στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός

Πόλο γυναικών: Δεύτερος στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγωνιστική απόδοση στο τελευταίο πεντάλεπτο και οι πολλές αποβολές ήταν οι αιτίες που στέρησαν από τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στην Ισπανία, οι «ερυθρόλευκες» ηττήθηκαν από τη Σαμπαντέλ με 11-13 και οι Ισπανίδες πανηγύρισαν τον τίτλο. Στον μικρό τελικό η Βουλιαγμένη υπερίσχυσε με 8-7 της Πάντοβα.

Οι «Πειραιώτισσες» μπήκαν στην πισίνα του Σαμπαντέλ αποφασισμένες για τη νίκη, και προηγήθηκαν με 2-0. Οι «οικοδέσποινες» μείωσαν σε 1-2, με την Ελευθερία Πλευρίτου να αυξάνει τη διαφορά για την ομάδα της, και η ολοκλήρωση του οκταλέπτου βρήκε μπροστά τον Ολυμπιακό με 3-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο τα κορίτσια του Παυλίδη αύξησαν τη διαφορά (4-2) αλλά δέχτηκαν δύο γρήγορα γκολ. Η Ασημάκη έφερε και πάλι την ομάδα της στη θέση του «οδηγού» (5-4). Οι γηπεδούχες, όμως, εκμεταλλευόμενες ακόμη μία αποβολή των «ερυθρολεύκων» έκαναν το 5-5 με τη Νιούσχουλ. Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με την Μπάκλινγκ και η Σαμπαντέλ ισοφάρισε με τη Μουνιόθ.

Με γκολ για τον Ολυμπιακό «άνοιξε» και το τρίτο οκτάλεπτο. Η Ελευθερία Πλευρίτου πέτυχε το 7-6 για την ομάδα του Πειραιά, η Φόρκα διαμόρφωσε σε 7-7 και η Νιούσχουλ με ψιλοκρεμαστό πλασέ έδωσε για πρώτη φορά στον ισπανικό σύλλογο το προβάδισμα. Οι Αβραμίδου και Τσουκαλά έφεραν και πάλι τις αθλήτριες του Παυλίδη μπροστά (9-8), η Ελευθερία Πλευρίτου διεύρυνε το σκορ και η Μπάκλινγκ αύξησε περισσότερο τη διαφορά (11-8).

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα πανηγύριζε ακόμη ένα τρόπαιο, οι αθλήτριες της Σαμπαντέλ μείωσαν σε 10-11. Ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα πέναλτι, η Ελευθερία Πλευρίτου δε κατάφερε να το αξιοποιήσει και, στη συνέχεια, οι Ισπανίδες ισοφάρισαν. Η Μουνιόθ έδωσε το προβάδισμα στην ισπανική ομάδα, η Στέφενς έκανε το 13-11, και η Σαμπαντέλ κατέκτησε το βαρύτιμο κύπελλο.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-3, 5-2

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ: Έστερ Ράμος, Ορτίθ Ρέγιες 1, Έσπαρ Α. 1, Ορτίθ Μουνιόζ 3, Φάρε Κολομίνα Γκ., Στέφενς 1, Κορντόμπες, Γκαρθία Γοδόι 1, Φόρκα 2, Νιούσουλ Κ. 4, Ντόμενεχ, Λέιτον, Φάρε Κολομίνα Α.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς, Μπάκλινγκ 4, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα Στ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή