Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν πανηγύρισαν τους τίτλους τους

Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν πανηγύρισαν τους τίτλους τους

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αργησαν λίγο η Γιουβέντους και η Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά τελικά τερμάτισαν πρώτες σε μια κούρσα που έμοιαζε να τρέχει η καθεμιά μόνη της στα πρωταθλήματα της Ιταλίας και της Γαλλίας αντιστοίχως. Ετσι χάνοντας κάποια «ματς πόιντ», για να δανειστούμε έναν τενιστικό όρο, εν τέλει οι δύο αποτυχημένες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ πολυέξοδες ομάδες διατήρησαν τα εγχώρια σκήπτρα το Σαββατοκύριακο.

Η Γιουβέντους έφτασε τα 35 πρωταθλήματα Ιταλίας, κάνοντας και νέο ρεκόρ με τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο, χάρη στη νίκη με ανατροπή επί της Φιορεντίνα με 2-1 εντός έδρας το Σάββατο.

Οι παίκτες της «Μεγάλης Κυρίας» ξέδωσαν μετά τον επώδυνο αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ μερικές ημέρες νωρίτερα, ψεκάζοντας με σπρέι πρώτα τα μαλλιά του τεχνικού, Μάξι Αλέγκρι, και μετά πολλών από αυτούς, περιλαμβανομένου του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αλέγκρι και Ρονάλντο υποσχέθηκαν να συνεχίσουν στη Γιούβε και του χρόνου, για τουλάχιστον μία ακόμη προσπάθεια για το Ιερό Δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. «Θα είμαι εδώ και του χρόνου 1.000%», είπε ο CR7, ενώ ο Ιταλός προπονητής τόνισε πως «πάμε για το ένατο στη σειρά», ώστε να πιάσει και ο ίδιος το ρεκόρ του Τζοβάνι Τραπατόνι με επτά πρωταθλήματα ως προπονητής.

Στη δε Γαλλία, η απώλεια βαθμών της δεύτερης Λιλ (λευκή ισοπαλία στην έδρα της Τουλούζ) έστεψε πρωταθλήτρια την Παρί για όγδοη φορά στην ιστορία της πριν ακόμη νικήσει προχθές το βράδυ τη Μονακό με 3-1. Ετσι πέντε αγώνες πριν από το τέλος απέκτησε διαφορά 19 βαθμών.

Η Παρί έκλεψε αυτό το Σαββατοκύριακο την παράσταση για έναν ακόμη λόγο: Λίγες ημέρες μετά την καταστροφή τμήματος της Παναγίας των Παρισίων από πυρκαγιά, οι πρωταθλητές Γαλλίας φόρεσαν ειδικές φανέλες στον αγώνα με τη Μονακό, που αντί για το όνομα κάθε παίκτη ανέγραφαν «Νοτρ Νταμ» και στη θέση της διαφήμισης του χορηγού υπήρχε η χαρακτηριστική μορφή του μοναδικού αυτού ναού. Οπως ανακοίνωσε η Παρί, θα διαθέσει χίλιες τέτοιες φανέλες προς 100 ευρώ η καθεμιά, και τα έσοδα θα διατεθούν για την επούλωση των πληγών που άνοιξαν από την πυρκαγιά στον ναό.

Τι συνδέει τώρα Παρί και Γιουβέντους; Το γαλλικό ρεπορτάζ πως οι Γάλλοι προτίθενται να δαπανήσουν τουλάχιστον 75 εκατ. ευρώ για να κάνουν «Παριζιάνο» τον Βόσνιο μέσο της Γιούβε, Μιραλέμ Πιάνιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή