Ποδόσφαιρο: Ξενύχτησε η Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο: Ξενύχτησε η Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου επέστρεψε ο ΠΑΟΚ, κατακτώντας το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 1985, εξαργυρώνοντας την εντυπωσιακή μέχρι στιγμής πορεία τους στη Σούπερ Λιγκ με ένα τρόπαιο που επιβεβαιώνει τα ανοδικά βήματα των τελευταίων ετών, ενώ αν η ομάδα δεν ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς ήττα, κάτι που έχει να συμβεί από το 1964, όταν το είχε επιτύχει ο Παναθηναϊκός.

Οι πανηγυρισμοί του πρωταθλήματος από τους παίκτες, τη διοίκηση και τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν είχαν προηγούμενο στη Θεσσαλονίκη, που έμοιαζε με «μεθυσμένη πολιτεία» για περισσότερες από 24 ώρες.

Το βράδυ του Σαββάτου, χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ «έκαναν τη νύχτα μέρα» ανάβοντας εκατοντάδες καπνογόνα κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης, έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό, εμψύχωσε τους ποδοσφαιριστές και έδειξε πως η Θεσσαλονίκη ήταν έτοιμη να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή Ελλάδος, χωρίς άλλη αναβολή.

Το πρωί της Κυριακής, οι καφετέριες και τα εστιατόρια κοντά στο γήπεδο της Τούμπας ήταν από νωρίς γεμάτα, με φίλους του ΠΑΟΚ να καταφθάνουν από πολλές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, προκειμένου να βιώσουν από κοντά το επιστέγασμα των προσπαθειών μιας ολόκληρης χρονιάς. Ο αγώνας με τον Λεβαδειακό αποδείχθηκε απλώς «τυπικός» με τον ΠΑΟΚ να καθαρίζει από πολύ νωρίς τη νίκη (5-0), τη στιγμή που περίπου 30.000 φίλοι του «Δικεφάλου» που βρίσκονταν στην Τούμπα επευφημούσαν ποδοσφαιριστές και διοίκηση, αντιλαμβανόμενοι πως τα 34 χρόνια προσμονής έφταναν πια στο τέλος τους.

Συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε στο 90ό λεπτό του παιχνιδιού, όταν ο τραυματίας αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια πάτησε χορτάρι και συμμετείχε κανονικά στο παιχνίδι για μερικά λεπτά, παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε προεγχειρητική περίοδο, καθώς τις επόμενες μέρες θα εισαχθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να αποκαταστήσει τη ρήξη χιαστού που υπέστη στον αγώνα με την ΑΕΛ. Ο Πορτογάλος βούρκωσε εν μέσω αποθέωσης, όπως και ο Πέλκας που βρίσκεται στον σύλλογο από μικρή ηλικία και έζησε από μέσα τη γιγάντωση του συλλόγου.

Ομως η κορύφωση των πανηγυρισμών δεν είχε φθάσει ακόμα. Μια φαντασμαγορική φιέστα, οργανωμένη από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, «εκτόξευσε» το συναίσθημα με ένα «ταξίδι» στην ιστορία του συλλόγου και τις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων του 1976 και του 1985, με παλαίμαχους παίκτες, ιστορικές προσωπικότητες και αφιερωματικά βίντεο να δημιουργούν κλίμα συγκίνησης και θαυμασμού. Το τρόπαιο σηκώθηκε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης από τον Βιεϊρίνια και οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποθεώθηκαν από τον κόσμο της ομάδας, πριν ξεκινήσουν τη διαδρομή τους σε ανοικτό πούλμαν από την Τούμπα προς τον Λευκό Πύργο. Για περίπου τρεις ώρες, οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Ιβάν Σαββίδης, αποθεώνονταν από τους φίλους του «Δικεφάλου» που συνόδευαν την αποστολή προς την καρδιά της πόλης, εκεί όπου περίμεναν ακόμα περισσότεροι φίλοι του συλλόγου για να χειροκροτήσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας. Το σκηνικό ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή