Η «ντριμ τιμ»… της αρχαιότητας

Η «ντριμ τιμ»… της αρχαιότητας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάς έχει κι άλλη «ομάδα-όνειρο», εκτός εκείνης της άρσης βαρών. Ο αγγλικός Τύπος μπορεί μεν να κάνει υποτιμητικάσχόλια για το ελληνικό ποδόσφαιρο ή να ασχολείται με κουτσομπολιάγια τα κοινά σημεία ανάμεσα στο ελληνικό ζευγάρι (Ντέμης Νικολαΐδης – Δέσποινα Βανδή) και στο αντίστοιχο της Βρετανίας (Ντέιβιντ Μπέκαμ – Βικτόρια Ανταμς), αλλά σέβεται απολύτως το ελληνικό πνεύμα και, κυρίως, τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

«Η πρώτη ελληνική ομάδα» είναι ο τίτλος άρθρου της «Σαν», στο οποίο τονίζεται ότι τώρα οι Αγγλοι είναι το φαβορί του σημερινού αγώνα, αλλά πριν από 3.000 χρόνια θα ήταν αδιανόητο να μας νικήσουν.

«Ολοι μπορεί να περιμένουν ότι η Αγγλία θα νικήσει την Ελλάδα και θα προκριθεί στο παγκόσμιο κύπελλο. Και αυτό σε σχέση με το παρόν είναι το φυσιολογικό. Αλλωστε, η Αγγλία νίκησε 5-1 στη Γερμανία, ενώ η Ελλάδα έχασε με το ίδιο σκορ από τους αδύναμους Φινλανδούς. Ομως, πριν από 3.000 χρόνια τα λιοντάρια δεν θα είχαν καμία τύχη. Γιατί, όταν η Αγγλία κατοικούνταν από άγριες πολεμοχαρείς φυλές, οι Ελληνες ήταν ένα γένος υψηλής κουλτούρας με τους μεγαλύτερους διανοητές της εποχής. Επιπροσθέτως, φιλοξενούσαν υπερανθρώπινους ήρωες μύθων και θρύλων». Και καταλήγει το δημοσίευμα:

«Αν όλοι εκείνοι δημιουργούσαν μια ποδοσφαιρική ομάδα, θα είχαν κερδίσει τους πάντες, ενώ η αρχαία ελληνική ντριμ τιμ θα τρόμαζε και θα διέλυε την ομάδα του Μάικλ Οουεν και του Ντέιβιντ Μπέκαμ».

Ιπποκράτης, Δίας, Ατλας, Διόνυσος, Σοφοκλής, Πλάτων, Αριστοτέλης, Ομηρος, Αρης, Πυθαγόρας, Απόλλων, Αχιλλέας και Ηρακλής είναι οι προσωπικότητες που συμπεριλαμβάνουν οι Αγγλοι στο δημοσίευμα, έχοντας στη σελίδα τους πληροφορίες για τον καθένα ξεχωριστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή