Ποδόσφαιρο: Το κρίσιμο κεφάλαιο «Ευρώπη»

Ποδόσφαιρο: Το κρίσιμο κεφάλαιο «Ευρώπη»

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εντυπωσιακή φιέστα που διοργάνωσε ο ΠΑΟΚ για να γιορτάσουν οι οπαδοί του την κατάκτηση του τίτλου μετά 34 χρόνια κόστισε περισσότερα από 500.000 ευρώ και έγινε σημείο αναφοράς σε πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Η ένταση των στιγμών αρκεί για να πάρουν μια ιστορική χροιά όλα αυτά τα διθυραμβικά στιγμιότυπα στην Τούμπα και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, αλλά προσφέρει και μια δεύτερη ανάγνωση, πολύ πιο σημαντική από την έκρηξη χαράς μετά τόσο χρόνια προσμονής: η τεράστια γιορτή στήθηκε για να δηλώσει σε όλους ότι αυτή η επιτυχία είναι η αφετηρία μιας νέας εποχής για τον σύλλογο με υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερες χαρές και όχι το τέρμα μιας προσπάθειας για την κατάκτηση του τίτλου έπειτα από τόσα χρόνια προσμονής.

Η επόμενη μέρα για τον ΠΑΟΚ έρχεται πολύ γρήγορα, καθώς ακολουθεί αύριο ο επαναληπτικός με τον Αστέρα Τρίπολης, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και την κατάκτηση του τροπαίου για τρίτη συνεχόμενη φορά, ώστε να κλείσει η περίοδος με ένα ιστορικό νταμπλ. Υπάρχει, άλλωστε, και ένας δεύτερος στόχος: το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα την Κυριακή του Θωμά θα είναι το τελευταίο ενός πρωταθλήματος που ο ΠΑΟΚ θέλει να το κατακτήσει αήττητος, για να ισοφαρίσει το επίτευγμα του Παναθηναϊκού από το πολύ μακρινό 1964. Και οι δύο είναι πολύ σημαντικοί στόχοι και δεν επιτρέπουν στον Λουτσέσκου και στους παίκτες του να μείνουν στα επινίκια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά για να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός ώστε να κλείσει η χρονιά απόλυτα επιτυχημένα, κάποια σημαντικά θέματα θα παραμένουν ανοικτά για λίγο καιρό ακόμα, καθώς το καλοκαίρι θα είναι ιδιαιτέρως «θερμό» με το Τσάμπιονς Λιγκ να περιμένει τους καλύτερους και μέσα σε αυτό θα πρέπει να βρεθούν οι δύο ελληνικές ομάδες, με τις όποιες κινήσεις να πρέπει να γίνουν αρκετά νωρίς.

Το κεφάλαιο Ευρώπη θα ανοίξει για τον πρωταθλητή Ελλάδας με την ολοκλήρωση των εγχώριων υποχρεώσεών του. Θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του πορεία στις 23 ή στις 24 Ιουλίου από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (η ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα), ακολουθώντας το μονοπάτι των πρωταθλητών. Στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου θα μπει με 23.500 βαθμούς. Ετσι θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατά πάσα πιθανότητα την Κοπεγχάγη που έχει πολλές πιθανότητες για να κατακτήσει τον τίτλο στη Δανία. Πιθανός αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ θα είναι μια πρωταθλήτρια ομάδα από χώρα που βρίσκεται από τη 18η θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ μέχρι την 55η θέση (πλην Λιχτενστάιν όπου δεν διεξάγεται εθνικό πρωτάθλημα).

Και ο Ολυμπιακός θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ακολουθώντας ωστόσο διαφορετικό και συνάμα δυσκολότερο μονοπάτι προκειμένου να μπει στους ομίλους. Στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου, οι «ερυθρόλευκοι» θα βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών, δίχως ωστόσο να γνωρίζουν ακόμη όλους τους πιθανούς αντιπάλους τους, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στα πρωταθλήματα της Τουρκίας και της Ολλανδίας. Με τα δεδομένα που ισχύουν έως τώρα στα πρωταθλήματα Ελβετίας, Ελλάδας, Ολλανδίας, Τσεχίας, Τουρκίας και Αυστρίας, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με τη Βασιλεία και την Αϊντχόφεν και θα κληρωθούν με μία εκ των Πλζεν, Γκαλατάσαραϊ και ΛΑΣΚ Λιντζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή