Συμφωνεί, διαφωνεί και απαγορεύει η ΕΠΑΕ

Συμφωνεί, διαφωνεί και απαγορεύει η ΕΠΑΕ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνεί… διαφωνώντας η ΕΠΑΕ με τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ, Δημήτρη Ρέππα, και στην ουσία συνεχίζει να απαγορεύει την είσοδο των τηλεοπτικών συνεργείων των «ελεύθερων» καναλιών στα γήπεδα και να την επιτρέπει μόνο στις αίθουσες συνεντεύξεων Τύπου. Με ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια αρχή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων θεωρεί ότι η γνωμάτευση του κ. Ρέππα τη δικαιώνει, γιατί αναφέρει πως απαιτείται η άδειά της για την είσοδο οποιουδήποτε συνεργείου ακόμα κι αν πρέπει να χορηγηθεί χωρίς προϋποθέσεις και γιατί από τη στιγμή που τα κανάλια λαμβάνουν τα σημαντικότερα στιγμιότυπα από το συνδρομητικό τηλεοπτικό σταθμό, έχοντας τη δυνατότητα να έχουν άποψη επί των επιλεγέντων στιγμιοτύπων, καλύπτεται το γράμμα και ο σκοπός του νόμου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, η ΕΠΑΕ είναι διατεθειμένη να απευθυνθεί η ίδια στην ελληνική δικαιοσύνη, για να αποφανθεί αυτή επί του συγκεκριμένου θέματος, ενώ θα ζητήσει τη γνώμη και της ΟΥΕΦΑ. Γίνεται λόγος, μάλιστα, για αγώνα αντιπαλότητας των δύο συνδρομητικών καναλιών, στον οποίο η ΕΠΑΕ δεν δέχεται και δεν μπορεί να δεχθεί να συμμετάσχει. Με την αναφορά ότι οι τηλεοπτικές συμβάσεις ουσιαστικά εξασφαλίζουν την ικανοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του προϋπολογισμού των ομάδων, γίνεται σαφές από τη διοργανώτρια ότι σε καμία περίπτωση το δικαίωμα στην ενημέρωση δεν μπορεί να καταργεί το δικαίωμα διάθεσης της περιουσίας των ομάδων.

Η ΕΠΑΕ εξέδωσε χθες και δεύτερη ανακοίνωση, αυτή τη φορά να απαντήσει σε δημοσιεύματα σχετικά με τις οφειλές της για καθίσματα στις θέσεις των επισήμων στα γήπεδα που ανακαινίστηκαν πέρυσι. Οπως τονίζεται, το συνολικό κόστος των καθισμάτων ήταν 247.352.308 δρχ., για το οποίο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της είναι 87.549.700 δρχ. «Η νέα διοίκηση αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της ήλθε σε επαφή με όλες τις τεχνικές εταιρείες οι οποίες έχουν ανεξόφλητο υπόλοιπο και τους διευκρίνισε ότι θα προβεί σε διακανονισμό αμέσως μόλις εξασφαλίσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους. Μάλιστα, ζήτησε περίοδο τριών μηνών, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2001, προκειμένου να δώσει λύσεις σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως κάθε προσπάθεια αφαίρεσης καθισμάτων ήδη εγκατεστημένων είναι παράνομη και αποκρουστέα αν δεν προηγείται δικαστική απόφαση. Αυτό τονίστηκε με έμφαση, γιατί κάποιες εταιρείες που έχουν λαμβάνειν, απειλούν με ξήλωμα των καθισμάτων…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή