F1: Θα το τελειώσει νωρίς η Μερσέντες;

F1: Θα το τελειώσει νωρίς η Μερσέντες;

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καταπληκτικό ξεκίνημα που έχει κάνει στη νέα σεζόν θέλει να συνεχίσει μεθαύριο στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ο Λιούις Χάμιλτον και η Μερσέντες. Ο Αγγλος πρωταθλητής έχει κερδίσει δύο από τους τρεις φετινούς αγώνες και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με 68 βαθμούς. Μόλις έξι βαθμοί χωρίζουν τον Χάμιλτον από τον ομόσταβλό του Βάλτερι Μπότας. Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull με 39 βαθμούς κλείνει την πρώτη τριάδα, ενώ πολύ κακό ξεκίνημα έχουν κάνει οι δύο «πιλότοι» της Φεράρι, οι οποίοι βρίσκονται στην τέταρτη (Φέτελ, 37β.) και την πέμπτη θέση (Λεκλέρκ, 36β.).

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η Μερσέντες αποδεικνύει κάθε εβδομάδα ότι είναι το απόλυτο φαβορί, καθώς μετά τρεις αγώνες βρίσκεται στην πρώτη θέση, με 57 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Φεράρι. Η γερμανική εταιρεία έχει μαζέψει 130 βαθμούς, την ώρα που η Φεράρι έχει μόλις 73. Την τριάδα κλείνει η Red Bull με 52 βαθμούς.

Η πίστα του Μπακού έχει προσφέρει πολύ θέαμα τα τελευταία χρόνια στους φιλάθλους της Φόρμουλα 1. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η πίστα τις τελευταίες δύο σεζόν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τα περισσότερα προσπεράσματα.

Σε ένα δραματικό γκραν πρι την περυσινή σεζόν, ο Χάμιλτον είχε πάρει τη νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι το αυριανό φαβορί, καθώς καμία άλλη φορά στην καριέρα του δεν έχει τερματίσει στις πρώτες πέντε θέσεις στην πίστα του Μπακού.

Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται εξαιρετικές για τον αυριανό αγώνα, με 0% πιθανότητα βροχής, αραιή συννεφιά και 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε αλλαγές στον κινητήρα θα προχωρήσει η Honda, καθώς αποφάσισε να αναβαθμίσει τη μονάδα ισχύος της με το Spec2. «Ενας από τους λόγους που το κάνουμε αυτό στον συγκεκριμένο αγώνα είναι γιατί βρήκαμε πως η μονάδα ισχύος του πιλότου Κβίατ στην Κίνα είχε θέμα με την αξιοπιστία. Τα θετικά του Spec2 είναι η αξιοπιστία, η ζωή του κινητήρα και η ανθεκτικότητά του. Εχει, βέβαια, και μερικά οφέλη στον τομέα της απόδοσης», δηλώνει ο τεχνικός διευθυντής της Honda, Tογιοχάρου Τανάμπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή