Κύπελλο: Η ώρα των αποφάσεων για τον τελικό

Κύπελλο: Η ώρα των αποφάσεων για τον τελικό

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου και κανείς δεν γνωρίζει αν θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ή με την παρουσία φιλάθλων. Για σήμερα στις 10 π.μ. έχει προγραμματιστεί σύσκεψη, στην οποία θα παρευρεθούν η διοργανώτρια ΕΠΟ, εκπρόσωποι της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, της Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ.

Οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με την παρουσία φιλάθλων. Οι δύο φιναλίστ εμφανίζονται να θέλουν ο τελικός να γίνει με κόσμο στις κερκίδες, όπως συνέβη πέρυσι στο ΟΑΚΑ και πρόπερσι στον Βόλο, όταν το ζευγάρι του τελικού ήταν το ίδιο. Η ΕΠΟ, από την πλευρά της, φέρεται να επιθυμεί το ίδιο και εκείνη, όμως τυχόν επιθυμία της Αστυνομίας για δραστική μείωση των εισιτηρίων ενδεχομένως και να τη «διευκόλυνε», υπό την έννοια ότι πάνω από το κεφάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου κρέμεται η δαμόκλειος σπάθη μιας νέας «ποινής» από τις FIFA και UEFA, που μιλούν ακόμη και για «Grexit».

Οσον αφορά τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, η επαναλαμβανόμενη αποστροφή του ότι «ίσως χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις», έχει δημιουργήσει την εικόνα ότι στο τραπέζι έχει και την επιλογή της διεξαγωγής του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, όπως είχε γίνει το 2016 στον τελικό Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Στον Γιώργο Βασιλειάδη έχουν γίνει διάφορες εισηγήσεις. Αλλοι συνομιλητές του τάσσονται αναφανδόν υπέρ ενός… μισογεμάτου γηπέδου και άλλοι εισηγούνται τη διεξαγωγή του τελικού χωρίς θεατές, φοβούμενοι τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από τυχόν επεισόδια. Το βέβαιο, εκτός από το ζευγάρι του τελικού, είναι ότι θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ με ξένους διαιτητές, ενώ είναι πολύ πιθανό να εγκαινιαστεί το Video Assistant Referee (VAR).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή