Γιουρόπα Λιγκ: τρεις αναζητούν σωσίβιο και ένας την υπέρβαση

Γιουρόπα Λιγκ: τρεις αναζητούν σωσίβιο και ένας την υπέρβαση

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο προπονητής-βασιλιάς του Γιουρόπα Λιγκ να επιστρέψει στον θρόνο του, και διά της οδού αυτής να ξαναφέρει την Αρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ; Αυτή τουλάχιστον είναι η φιλοδοξία του Ουνάι Εμερι, του Ισπανού τεχνικού της λονδρέζικης ομάδας, ο οποίος θέλει να προσθέσει και τέταρτο Γιουρόπα Λιγκ στα τρία που έχει κατακτήσει με τη Σεβίλλη.

Ο δρόμος της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος έχει δυσκολέψει για την εγχωρίως προβληματική Αρσεναλ, οπότε η τεχνογνωσία του κ. Εμερι στο Γιουρόπα Λιγκ ίσως σώσει τη χρονιά – και τη θέση του στο «Εμιρεϊτς».

Μετά τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, αντίπαλος της Αρσεναλ απόψε στον πρώτο ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ τίθεται μια άλλη πρώην ομάδα του κ. Εμερι, η Βαλένθια, με την οποία και είχε συστηθεί στο ευρύ κοινό ο Ισπανός τεχνικός. Και –τι σύμπτωση– η Βαλένθια είναι και αυτή στην έκτη θέση του πρωταθλήματός της, όπως και η Αρσεναλ, άρα βλέπει το Γιουρόπα Λιγκ ως το σωσίβιο για τη σεζόν. Τελευταία φορά που βρέθηκαν στα ημιτελικά του θεσμού οι «νυχτερίδες» ήταν το 2014, όταν και αποκλείστηκαν από τη Σεβίλλη… του κ. Εμερι.

Ολα αυτά συνθέτουν το σκηνικό για έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα ημιτελικό απόψε στο Λονδίνο, την ώρα που στη Φρανκφούρτη θα παίζει η Αϊντραχτ με μια άλλη λονδρέζικη ομάδα, την Τσέλσι.

Ο γερμανικός σύλλογος διάγει μία από τις καλύτερες σεζόν του στην Μπουντεσλίγκα, ευρισκόμενος στην τέταρτη θέση, αλλά και στην Ευρώπη όπου έχει καταβάλει ομάδες όπως η Λάτσιο, η Μαρσέιγ, η Σαχτάρ, η Ιντερ και η Μπενφίκα. Βεβαίως, απόψε για τον τεχνικό Αντι Χούτερ θα αποτελεί πονοκέφαλο η απουσία των Αντε Ρέμπιτς και Σεμπάστιαν Χάλερ, αλλά ο αρχισκόρερ Λούκα Γιόβιτς θα είναι παρών. Τη χρονιά του θέλει να σώσει διά του Γιουρόπα Λιγκ και ο τεχνικός της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Σάρι, που ελπίζει μετά 29 χρόνια καριέρας να πάρει επιτέλους το πρώτο του τρόπαιο.

Απών για την Τσέλσι θα είναι ο αμυντικός Αντόνιο Ρούντιγκερ, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση για τον τραυματισμό του στο γόνατο στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή