Με VAR στις… κερκίδες ο τελικός Κυπέλλου

Με VAR στις… κερκίδες ο τελικός Κυπέλλου

5' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11/5 στο ΟΑΚΑ, διεφάνη η πιθανότητα τέλεσής του χωρίς θεατές επειδή η αστυνομία δήλωσε ότι δεν έχει εξουσιοδότηση να τοποθετηθεί σχετικά, με αποτέλεσμα η συζήτηση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Οι αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα στη συνάντηση που θα έχει ο υφυπουργός Αθλητισμού και βάσει νόμου αρμόδιος να αποφασίσει με την αστυνομία. Οι δύο ομάδες τοποθετήθηκαν υπέρ της διεξαγωγής του τελικού με κόσμο, κατά το περυσινό πρότυπο, όταν πήραν από περίπου 17.000 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων τους. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε σε περίπτωση που ο τελικός γίνει χωρίς θεατές να μη διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, επειδή χρησιμοποιείται ως έδρα της ΑΕΚ.

Οσον αφορά τη χρήση του VAR ειπώθηκε ότι θα γίνει γενική δοκιμή στον αγώνα πρωταθλήματος Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός και εφόσον πάνε όλα καλά θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό Κυπέλλου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΠΟ ανέφερε ότι «ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να επιβεβαιώσουν στους παρόντες την παρουσία φιλάθλων στον τελικό, δεν κατέστη δυνατό να συζητηθούν διεξοδικά θέματα λήψης μέτρων ασφαλείας εντός και εκτός ΟΑΚΑ, διαχείρισης εισιτηρίων, προσκλήσεων και διαπιστεύσεων, καθώς και τα λοιπά οργανωτικά ζητήματα του τελικού» και πρόσθεσε ότι «από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατέστη ωστόσο σαφής και ξεκάθαρη, προς πάσα κατεύθυνση, η πάγια θέση της οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων. Τη θέση αυτή υποστήριξαν τόσο οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ όσο και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ».

Σχετικά με το αίτημα αλλαγής έδρας, ο εκ των εκπροσώπων του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος είπε: «Εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για το ΟΑΚΑ με ασφάλεια και παρουσία κόσμου δεν έχουμε λόγο να συζητήσουμε αλλαγή έδρας διεξαγωγής. Αν πάμε όμως σε μια επιλογή κεκλεισμένων των θυρών, ελπίζω να μην οδηγηθούμε στη λογική να παίξουμε στην έδρα του αντιπάλου χωρίς φιλάθλους. Να βρεθεί ένα γήπεδο να παιχτεί το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για να έχουμε VAR».

Η απάντηση από την πλευρά της ΑΕΚ ήρθε από την εκπρόσωπό της Αγγελική Αρκάδη, που δήλωσε: «Δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουμε νέα θέματα από τη στιγμή που δεν έχουμε λύσει βασικά. Υπάρχει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να γίνει ο αγώνας στο ΟΑΚΑ κι από εκεί και πέρα όταν και εφόσον τεθεί θέμα εκεί, θα δούμε αν υπάρχει λόγος. Πάντως, εμείς θεωρούμε πως δεν υπάρχει λόγος να ανοίγει τέτοιο θέμα. Η πρόταση της ΑΕΚ είναι να γίνει ο τελικός με φιλάθλους, όπως αρμόζει σε κάθε προηγμένη ποδοσφαιρική χώρα. Λυπάμαι που το λέω, γιατί αυτό είναι αυτονόητο, αλλά στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι αυτονόητο». Ανακοίνωση εξέδωσε η Original με την οποία εκφράζει τη διαφωνία της για το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού χωρίς φιλάθλους.

Προλαβαίνει ο Μπογέ, πρόβλημα με Αλμπάνη

Για το καλύτερο δυνατό φινάλε στη σεζόν ετοιμάζεται η ΑΕΚ, η οποία έχει μπροστά της δύο αγώνες για να «σώσει» μια χρονιά που σταμάτησε να είναι… γλυκιά το βράδυ της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η μηδαμινή συγκομιδή της στους έξι αγώνες με Μπάγερν, Αγιαξ και Μπενφίκα, η πρόωρη «απόσυρσή» της από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και η μέτρια εικόνα της στα περισσότερα παιχνίδια έχουν αφήσει έως τώρα πικρή γεύση στους φίλους της Ενωσης. Οι τελευταίες ζαριές μεθαύριο στη Λιβαδειά και στις 11 Μαΐου στον τελικό με τον ΠΑΟΚ αναμένεται να κρίνουν πολλά για το άμεσο μέλλον των «κιτρινόμαυρων». Η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε ευχάριστα νέα για τον Μανόλο Χιμένεθ, καθώς ο Λούκας Μπογέ κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα να βγάλει μεγάλο μέρος της προπόνησης και ουσιαστικά υπολογίζεται για τον τελικό του Κυπέλλου ασχέτως αν δεν θα υπάρξει ρίσκο με τη χρησιμοποίησή του στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ με τον Λεβαδειακό. Η ΑΕΚ χρειάζεται τη νίκη ούτως ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας της τρίτης θέσης της βαθμολογίας, δεδομένου ότι σε περίπτωση ισοπαλίας της Ενωσης και νίκης του Ατρομήτου, η ομάδα του Περιστερίου ευνοείται στην ισοβαθμία, λόγω της νίκης της με 0-2 στο ΟΑΚΑ.

Αντίθετα, ο Χρήστος Αλμπάνης είχε και χθες πυρετό, δεν ακολούθησε το πρόγραμμα της ομάδας και δύσκολα θα βρεθεί στα πλάνα του Χιμένεθ για τον αγώνα στη Λιβαδειά. Επίσης, στη σημερινή προπόνηση θα κριθεί το αν η ενδεκάδα του αγώνα της Κυριακής θα αποτελέσει «πρόβα» αυτής του τελικού Κυπέλλου, με τον Ισπανό τεχνικό πάντως να βρίσκεται σε δίλημμα, αφού δεν θέλει να ρισκάρει με πολλούς αναπληρωματικούς στη βασική ενδεκάδα.

Ερχεται το σκέπαστρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα στο υπό κατασκευήν γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης του σκεπάστρου. Πλέον, το γήπεδο έχει πάρει για τα καλά μορφή, με εξαίρεση την πλευρά της παλιάς σκεπαστής, όπου συνδέεται άμεσα με το έργο της υπογειοποίησης.

Παίρνει παράταση η υπόθεση Βαρέλα

Μετά τον τελικό του Κυπέλλου θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στο θέμα της παραμονής ή όχι του Φερνάντο Βαρέλα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5 FM ο μάνατζερ του 30χρονου κεντρικού αμυντικού Αντόνιο Τεσέιρα: «Πρώτα θα παρακολουθήσουμε τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και μετά θα συζητήσουμε για το νέο συμβόλαιο του Βαρέλα. Θα είμαι παρών στο γήπεδο όπου θα γίνει το παιχνίδι, και την εβδομάδα που θα ακολουθήσει θα έχω επαφές με τον ΠΑΟΚ για να πάρουμε την απόφασή μας. Αυτή τη στιγμή, ο Βαρέλα σκέφτεται μόνο το τελευταίο ματς πρωταθλήματος και τον τελικό του Κυπέλλου».

Ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο περί επαφών του ΠΑΟΚ με τον μάνατζερ του 26χρονου Βραζιλιάνου δεξιού μπακ της Φιορεντίνα, Ζιλμπέρτο Μοράες. Οπως τονίζεται, κοστολογείται 2-3 εκατ. ευρώ και δεν πρόκειται να επιστρέψει στους «βιόλα» μετά τον δανεισμό του στη Φλουμινένσε, με την οποία αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια έχοντας απολογισμό τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ. Το συμβόλαιο του Ζιλμπέρτο με τη Φιορεντίνα ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο. «Ο Ζιλμπέτρο θα μπορούσε σύντομα να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο Βραζιλιάνος, ωστόσο, δεν θα γυρίσει για λογαριασμό της Φιορεντίνα, η οποία είναι έτοιμη να τον πουλήσει, αν και το συμβόλαιο του λήγει το 2020. Ο ατζέντης του είχε κάποιες επαφές με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, την ομάδα που κέρδισε το ελληνικό πρωτάθλημα και έχει την προοπτική να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ελληνες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον παίκτη και η Φιορεντίνα είναι έτοιμη να τον πουλήσει από 2 έως 3 εκατ. ευρώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο στόχος της αήττητης κατάκτησης του πρωταθλήματος προηγείται αυτόν της κατάκτησης του νταμπλ και άπαντες στον «Δικέφαλο του Βορρά» στρέφουν στους «Ζωσιμάδες» την προσοχή τους.

Οι τραυματίες

Οι Ομάρ Ελ Καντουρί, Πόντους Βέρνμπλουμ και Χοσέ Μαουρίσιο ακολούθησαν και χθες τα ατομικά τους προγράμματα. Τη Δευτέρα θα χειρουργηθεί από τον γιατρό της Εθνικής Πορτογαλίας Ζοσέ Κάρλος Νορόνια και τον γιατρό του ΠΑΟΚ Μανώλη Παπακώστα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή