ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οριστικά xωρίς θεατές ο τελικός Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο

Οριστικά xωρίς θεατές ο τελικός Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, ότι ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα γίνει το προσεχές Σάββατο χωρίς την παρουσία θεατών.

Ο κ. Βασιλειάδης στην ανακοίνωσή του αποδίδει την απόφασή του στο τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες, στα ραντεβού θανάτου που έγιναν και άλλα που απετράπησαν ανάμεσα στους οπαδούς τους, αλλά και στην πληροφόρηση των αρχών για προγραμματισμό νέων σκηνικών έντασης από οπαδούς των φιναλίστ, αλλά και τρίτων ομάδων.

Κατόπιν τούτου, η κυβέρνηση αποφάσισε να υπάρχει ένας μικρός αριθμός θεατών που θα προσέλθουν με προσκλήσεις που θα μοιράσουν οι δύο ΠΑΕ και η ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΔΕΑΒ αλλά και μετά από διαβούλευση με την ΕΛ.ΑΣ. την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οδηγήθηκε στην απόφαση να μην εκδοθούν εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου ποδοσφαίρου που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Τα δεδομένα που έλαβε υπόψη του ο Γιώργος Βασιλειάδης για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ήταν αφενός το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τους υγιείς φιλάθλους. Αφετέρου τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονότα τα οποία δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: sport-fm.gr