Τσάμπιονς Λιγκ: Χωρίς Σαλάχ και Φιρμίνο θα κυνηγήσει το θαύμα η Λίβερπουλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Χωρίς Σαλάχ και Φιρμίνο θα κυνηγήσει το θαύμα η Λίβερπουλ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το θαύμα, χωρίς τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Φιρμίνο, θα παλέψει απόψε η Λίβερπουλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα που στον θρυλικό τελικό της Κωνσταντινούπολης, το 2005, ανέτρεψε μέσα σε ένα ημίχρονο το προβάδισμα της Μίλαν με 3-0 και κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι, έχει τώρα 90 λεπτά, μέσα στο «Ανφιλντ», για να ανατρέψει το ίδιο σκορ απόψε. Ωστόσο, αντίπαλός της δε θα είναι η Μίλαν, αλλά η Μπαρτσελόνα τού σε δαιμονιώδη φόρμα Λιονέλ Μέσι, και από το οπλοστάσιο του προπονητή της, Γιούργκεν Κλοπ, θα απουσιάζουν τα μεγάλα της κανόνια.

Οπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Κλοπ, ο Σαλάχ πληρώνει τον τραυματισμό του στον αγώνα με τη Νιούκαστλ το Σάββατο. Ο Αιγύπτιος «υπέστη διάσειση και αυτό σημαίνει ότι δεν του επιτρέπεται να αγωνιστεί. Αισθάνεται καλά, αλλά αυτό δεν αρκεί από ιατρικής πλευράς», είπε ο Γερμανός προπονητής και πρόσθεσε: «Μπορεί να παίξει το Σαββατοκύριακο». Με τον Φιρμίνο επίσης εκτός μάχης, εναπόκειται πλέον στον Σαντιό Μανέ να ηγηθεί της επίθεσης των «ρεντς». Η Μπαρτσελόνα κέρδισε μερικούς ακόμη φίλους στο μεγάλο λιμάνι χθες, με την ευχή της προς τον Σαλάχ στα αγγλικά: «Αγώνες σαν κι αυτόν είναι για παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Γίνε γρήγορα καλά!» ανέφερε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο σύλλογος της Βαρκελώνης, σε μήνυμα που είχε συνημμένη τη φωτογραφία του Αιγύπτιου επιθετικού. Ο Μέσι, πάντως, θα είναι εκεί.

Αλλωστε, με τα δύο γκολ που πέτυχε στο «Καμπ Νου» στον πρώτο αγώνα, έγινε ο πρώτος σκόρερ φέτος εις βάρος των πρώτων έξι ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας σκοράρει από δύο γκολ και επί των Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεπερνώντας έτσι όλους τους σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ. Ερωτηθείς μάλιστα ο πρόεδρος της «Μπάρτσα», Γιόζεπ Μπαρτομέου, αν στο ανακαινισθέν «Καμπ Νου» θα υπάρχει ένα άγαλμα του Λιονέλ Μέσι, απάντησε: «Οχι! Θα υπάρχουν 10 αγάλματα του Μέσι!».

Μπορεί λοιπόν να γίνει μία ακόμη «ρεμοντάδα», που να πλησιάζει εκείνη της Μπάρτσα επί της Παρί πρόπερσι, όταν η καταλανική ομάδα επέστρεψε από ήττα με 4-0; «Οσο υπάρχει ακόμη μια μικρή πιθανότητα, οφείλουμε να πιστεύουμε», τόνισε χθες ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή