Ενα διήμερο κυριαρχίας για το ελληνικό τένις

Ενα διήμερο κυριαρχίας για το ελληνικό τένις

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο επαγγελματικοί τίτλοι για το ελληνικό τένις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο είναι επίτευγμα το οποίο δεν έχει προηγούμενο. Την αρχή έκανε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία το Σάββατο κατέκτησε στο Ραμπάτ τον πρώτο της τίτλο στο WTA Tour, δηλαδή στη σειρά των κορυφαίων γυναικείων επαγγελματικών τουρνουά τένις στον κόσμο. Και μία ημέρα μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στο χώμα, κυριαρχώντας στο ΑΤΡ 250 του Εστορίλ. Εφθασε έτσι τους τρεις στην καριέρα του, μετά τον περυσινό στη Στοκχόλμη και τον φετινό στη Μασσαλία. Χάρη στην επιτυχία του, ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής κέρδισε μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη και ανέβηκε στην 9η ξεπερνώντας τον Τζον Ισνερ. Πλέον φιλοδοξεί να επιστρέψει στην 8η θέση. Τον χωρίζουν μόλις 35 βαθμοί από τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ο οποίος βρίσκεται εκεί.

Μετά την επιτυχία του στο Εστορίλ, ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να κρύψει τη μεγάλη του χαρά. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ζήτησε αστειευόμενος να του βρουν ένα σπίτι στην επόμενή του επίσκεψη στην Πορτογαλία, το οποίο θα είναι δίπλα στον Ρονάλντο: «Μπορείτε να μου βρείτε ένα σπίτι με δύο δωμάτια και τρία μπάνια για να είναι άνετο; Με γείτονα τον Κριστιάνο Ρονάλντο αν γίνεται». Παράλληλα, χθες θέλησε να ευχαριστήσει τους Ελληνες φιλάθλους για την υποστήριξη προς το πρόσωπό του: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηρικτές και θαυμαστές μου από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, τα μηνύματά σας. Με κάνει να νιώθω πάρα πολύ καλά και μου δίνει έξτρα ώθηση να τα πάω ακόμη καλύτερα! Αυτή την εβδομάδα βρίσκομαι στη Μαδρίτη. Το τουρνουά αυτό έχει μεγάλη αξία για μένα και θέλω να τα πάω πάρα πολύ καλά. Είναι μια φοβερή πόλη και ελπίζω να έρθετε να με υποστηρίξετε όσοι μπορείτε, θα είναι πολύ σημαντικό για μένα», είπε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται για το Μάστερς της ισπανικής πρωτεύουσας.

Από την πλευρά της η Μαρία Σάκκαρη που είχε υποχωρήσει κάτω από τις πρώτες 50 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, χάρη στην επιτυχία της στο Μαρόκο κέρδισε 12 θέσεις και ανέβηκε στην 39η.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή