Ο φόβος νίκησε ξανά το ποδόσφαιρο

Ο φόβος νίκησε ξανά το ποδόσφαιρο

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως αναμενόταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε την απαγόρευση έκδοσης εισιτηρίων στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (20.30) στο ΟΑΚΑ.

Αντί για εισιτήρια θα εκδοθούν 1.500 προσκλήσεις, που σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό θα διατεθούν από 500 στις δύο ΠΑΕ και 500 στην ΕΠΟ για την κάλυψη των δικών της αναγκών. Ο αριθμός των προσκλήσεων και ο τρόπος κατανομής τους θα αποφασιστεί οριστικά στη σημερινή σύσκεψη που θα γίνει στα γραφεία της ομοσπονδίας. Χθες, ο Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Eυάγγελο Γραμμένο, ο οποίος επανέλαβε στον υφυπουργό την πάγια και τεκμηριωμένη θέση της Ομοσπονδίας οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων και αμέσως μετά δημοσιοποίησε την απόφασή του, η οποία όπως προκύπτει βασίστηκε σε εισήγηση της ΔΕΑΒ, όχι όμως και σε εισήγηση της αστυνομίας, ούτε των υπόλοιπων εμπλεκόμενων μερών.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού έλαβε υπόψη «αφενός το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και στο ΟΑΚΑ το 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τους φιλάθλους.

Αφετέρου τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονότα τα οποία δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, γίνεται λόγος για προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων.

Σε αντίθεση με τις προσπάθειες κάποιων υποβάθμισης του ποδοσφαίρου, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεθοδική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισής του με μία σειρά από παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η έναρξη εφαρμογής του VAR, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό Κυπέλλου και από τη νέα σεζόν εισάγεται στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς και η αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε από την ΕΠΟ και ψηφίζεται».

Μιλώντας στο Real FM υποστήριξε: «Είναι πολλά που έχουν συσσωρευθεί τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει ένα μίσος αδιανόητο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Η αστυνομία απέτρεψε ραντεβού θανάτου την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξαναγίνει αυτό. Και οι ίδιες οι ΠΑΕ μπορεί να θέλουν τους οπαδούς τους, αλλά είναι ανίκανες να ελέγξουν πού να δώσουν τα εισιτήρια».

«Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόφαση ελπίζουμε να είναι η τελευταία ανάλογη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε περίπτωση μάλιστα που ήταν προαποφασισμένος ο τρόπος διεξαγωγής, αναρωτιόμαστε γιατί στην πιθανότητα τελικού ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που ήταν έντονη εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, εγκαταστάθηκε το VAR μόνο στο ΟΑΚΑ, σε μια παραβίαση της κοινής λογικής, ώστε για μία ακόμη φορά να παίξει ο ΠΑΟΚ έναν τελικό στη φυσική έδρα του αντιπάλου του», σχολίασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή