Φινάλε χωρίς συγκινήσεις στη Σούπερ Λιγκ

Φινάλε χωρίς συγκινήσεις στη Σούπερ Λιγκ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόσο αθόρυβα, σε σημείο να μη σηκώσει ούτε κόκκο σκόνης, έπεσε η αυλαία της Σούπερ Λιγκ, με τα πράγματα να παίρνουν στο τέλος την τροπή που είχε διαφανεί στις τελευταίες αγωνιστικές. Η τελική κατάταξη των ομάδων σε όλες τις θέσεις που ήταν ανοικτές έμεινε αναλλοίωτη, με την ίδια σειρά που υπήρχε στο ξεκίνημα της 30ής αγωνιστικής. Καμία ανατροπή δεν έγινε, καμία συγκίνηση δεν υπήρξε, με την κατάσταση στα περισσότερα παιχνίδια να ξεκαθαρίζει από νωρίς. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Σούπερ Λιγκ έγινε… Πρέμιερ Λιγκ στην τελευταία της αγωνιστική. Με άξονα το εντυπωσιακό 7-2 του Αρη επί της Ξάνθης, σημειώθηκαν 29 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Το περίεργο είναι ότι μόνο δύο από αυτά προήλθαν από ηττημένη ομάδα. Χωρίς να υπάρξει ισοπαλία, οι άλλοι επτά νικητές της αγωνιστικής, πλην του Αρη, κράτησαν την εστία τους ανέπαφη, αλλά κέρδισαν σχεδόν όλοι με ασυνήθιστα μεγάλα σκορ, γι’ αυτό και σημειώθηκε ρεκόρ παραγωγής τερμάτων, κι ας σκόραρε μόνο μία από τις οκτώ ηττημένες ομάδες.

Το μεγαλύτερο διακύβευμα στο ρετιρέ της βαθμολογίας ήταν ο στόχος του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος. Οπως αναμενόταν, ο στόχος επετεύχθη. Η ομάδα του Λουτσέσκου πέρασε νικηφόρα με 2-0 από τα Γιάννενα και ισοφάρισε ένα ιστορικό ρεκόρ από το μακρινό 1964, όταν ο Παναθηναϊκός του Μπόμπεκ είχε κατακτήσει τον τίτλο χωρίς ήττα. Το κατάφερε και ο ΠΑΟΚ, για πρώτη και μοναδική φορά επί επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τελικό απολογισμό 26 νίκες και 4 ισοπαλίες. Η νίκη του αυτή ήταν πικρή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έμεινε κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και θα συνοδεύσει τους Απόλλωνα και Λεβαδειακό στη νεοσύστατη Σούπερ Λιγκ 2, γεγονός που προκάλεσε την επεισοδιακή αντίδραση μερίδας οπαδών του.

Ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και πήρε το δικαίωμα να διεκδικήσει την παραμονή του σε διπλούς αγώνες μπαράζ με τον Πλατανιά, χωρίς να αγωνιά για το τι έκανε την ίδια ώρα ο ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ. Οι Κρητικοί έκαναν εντυπωσιακή αντεπίθεση στο τέλος και, με τις δύο εκτός έδρας νίκες τους επί του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου, γύρισαν μια παρτίδα που έμοιαζε χαμένη. Για τον Αστέρα Τρίπολης, το φινάλε ήταν ακόμη πιο γλυκό. Με το 3-0 της νίκης του επί του Πανιωνίου έμεινε στη Σούπερ Λίγκα χωρίς να μπει στην περιπέτεια του μπαράζ. Με 3-0 νίκησε η ΑΕΚ στη Λιβαδειά και σφράγισε την 3η θέση, που δίνει το «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ατρόμητος έμεινε 4ος, αλλά κέρδισε, όπως και ο Αρης, ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα ψάξει όμως για νέο προπονητή, μιας και ο Νταμίρ Κάναντι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει. Ο Ολυμπιακός πέρασε με 3-0 από τη Λάρισα και τερμάτισε δεύτερος, με ένα εντυπωσιακό σερί 10 νικών στις τελευταίες αγωνιστικές. Δυνατό φινάλε είχε και ο Παναθηναϊκός. Νίκησε 4-0 τον Παναιτωλικό και τερμάτισε 8ος, πληγωμένος από τους 11 βαθμούς που έχασε στα χαρτιά και όχι στο γήπεδο. Μία θέση πιο πάνω βρέθηκε η Λαμία. Με τη νίκη της με 3-0 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα τερμάτισε 7η για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην υψηλότερη θέση απ’ όλες τις επαρχιακές ομάδες φέτος. Παρά την επιτυχία, δεν είναι σίγουρη η παραμονή του Μάκη Χάβου και πιθανώς θα χρειαστεί να αναζητήσει νέο προπονητή, όπως και ο Παναιτωλικός, μετά την απόφαση του Τραϊανού Δέλλα να αποχωρήσει. Αλλαγή σκυτάλης αναμένεται και στην Ξάνθη, καθώς το αγχωτικό φινάλε και η συντριβή με 7-2 από τον Αρη δείχνουν ότι ο Μίλαν Ράσταβατς θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή