Τσάμπιονς Λιγκ: Η Λίβερπουλ καταργεί τη λογική

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Λίβερπουλ καταργεί τη λογική

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λένε πως θαύματα δεν γίνονται στις μέρες μας. Λάθος: όταν πρόκειται για τη Λίβερπουλ, όλα είναι πιθανά. Η ομάδα που σε 45 λεπτά το 2005 γύρισε από το 0-3 του ημιχρόνου και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Μίλαν, δεν θα είχε… πρόβλημα σε ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο να κάνει το ίδιο απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ανατρέποντας το 3-0 του πρώτου ημιτελικού στην Ισπανία. Και όλα αυτά χωρίς τους… θαυματοποιούς της Σαλάχ και Φιρμίνο.

Η ραψωδία για το τελικό 4-0 της Λίβερπουλ ξεκίνησε στο 7΄ με τον Οριγκί να παίρνει το ριμπάουντ από την απόκρουση του Τερ Στέγκεν σε σουτ του Χέντερσον και να κάνει το 1-0. Η Μπαρτσελόνα πήρε το μήνυμα, ανασυντάχθηκε και με τους Μέσι και Σουάρες πήρε τα ηνία του αγώνα χωρίς να καταφέρει όμως να σκοράρει το χρυσό για εκείνη γκολ. Οι «ρεντς», όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο πίστευαν πως η παρτίδα δεν είναι χαμένη και πάτησαν γκάζι για την ολική ανατροπή. Στη θέση του οδηγού ένας παίκτης που στον πρώτο αγώνα άκουσε πολλά για την εμφάνισή του στο «Καμπ Νου». Ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ μπήκε ως αλλαγή στο 46΄ και με δύο γκολ στο 54΄και στο 56΄ έβαλε «φωτιά» στο ήδη καυτό «Ανφιλντ».

Πλέον, με το 3-0 η Λίβερπουλ είχε κάνει κάτι παραπάνω από τη μισή διαδρομή και έψαχνε ένα ακόμη γκολ για να ολοκληρώσει το μεγάλο της θαύμα. Και αυτό ήρθε από την ιδιοφυΐα ενός πιτσιρικά. Ο 20χρονος Αρνολντ στο 79΄ πήγε αργά να εκτελέσει ένα κόρνερ και όταν είδε σχεδόν όλους τους παίκτες της Μπάρτσα να παίρνουν νωχελικά θέσεις στη μεγάλη περιοχή και μάλιστα με την πλάτη γυρισμένη στην μπάλα, έκανε την πάσα στον αμαρκάριστο Οριγκί, ο οποίος μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 4-0, προσθέτοντας άλλη μία χρυσή σελίδα στην τόσο αλλόκοτη ιστορία της Λίβερπουλ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αλισον, Αρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (46΄ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Σακίρι (90΄ Στάριτζ), Οριγκί (85΄ Γκόμες), Μανέ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (80΄ Μάλκολμ), Βιδάλ (75΄ Αρτούρ), Κουτίνιο (60΄ Σεμέδο), Σουάρες, Μέσι.

Πέρα από τα όνειρά τους

Αγιαξ και Τότεναμ τίθενται απόψε αντιμέτωποι για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ ημέρες με στόχο την παρουσία τους στον τελικό της Μαδρίτης, με τον νικητή να θεωρείται εξ ορισμού το αουτσάιντερ για το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά το μάλλον φτωχό 1-0 υπέρ του Αγιαξ στο «Τότεναμ Χότσπερ Στέιντιουμ» του Λονδίνου οι δύο απρόβλεπτες ημιφιναλίστ θα συγκρουστούν στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στο Αμστερνταμ.

Μπορεί ο «Αίαντας» να μην έχει ανάγκη τη νίκη, όμως θα την επιδιώξει σήμερα, καθώς αυτό είναι το παιχνίδι του: «Πρέπει να το κερδίσουμε αυτό το ματς, αυτή θα είναι η νοοτροπία μας. Οφείλουμε να μείνουμε πιστοί στα δυνατά μας σημεία», δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ολλανδικής ομάδας, Ερικ Τεν Χάαγκ.

Η Τότεναμ, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να κάνει εκτός έδρας ό,τι δεν πέτυχε εντός, και πάλι χωρίς τον εμβληματικό Χάρι Κέιν, ενισχυμένη όμως αυτή τη φορά από τον Νοτιοκορεάτη Σον Χιουνγκ-μιν, που ήταν τιμωρημένος στον πρώτο αγώνα. Θέση στο γήπεδο θα πάρει και ο Γιαν Φερτόγκεν, που εγκατέλειψε τον πρώτο αγώνα ζαλισμένος από τραυματισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή