Τελικός μεταξύ… συγγενών και φίλων στο ΟΑΚΑ

Τελικός μεταξύ… συγγενών και φίλων στο ΟΑΚΑ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων σε σχέση με το αρχικό σχέδιο θα διεξαχθεί το Σάββατο στο ΟΑΚΑ το τελικός Kυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη.

Με βάση την πρόταση της oμοσπονδίας, για τον τελικό θα εκδοθούν 840 προσκλήσεις, εκ των οποίων κάθε φιναλίστ θα λάβει από 120 και η ΕΠΟ 600. Για τις ανάγκες των ΠΑΕ θα επιτραπεί επίσης η είσοδος σε επιπλέον 100 άτομα, με ειδική λίστα. Οι εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ ζήτησαν από 1.000 προσκλήσεις η κάθε μία, προτείνοντας ο κόσμος να τοποθετηθεί στα δύο πέταλα, ωστόσο η ΕΠΟ αρνήθηκε κατηγορηματικά, διότι τότε θα παραβιαζόταν κατ’ ουσίαν η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για τελικό «κεκλεισμένων των θυρών». Τελικά αποφασίστηκε οι φίλοι της ΑΕΚ να παρακολουθήσουν τον τελικό από τη θύρα 31 και του ΠΑΟΚ από τη θύρα 23. «Οφείλουμε με τον αριθμό των προσκλήσεων που θα εκδοθούν να διασφαλίσουμε ότι ο τελικός θα διεξαχθεί χωρίς προβλήματα», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος δήλωσε ότι αν δεν είχαν αλλάξει οι ποινές, ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβαινε να αγωνιστεί στον τελικό λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το ΟΑΚΑ σε συνδυασμό με τη μη έκδοση εισιτηρίων και των περιορισμένων προσκλήσεων, προσθέτοντας: «Είναι απαράδεκτο και άδικο για όλους τους εμπλεκόμενους ο τελικός να γίνει με αυτές τις συνθήκες. Το θεωρούμε άδικο όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλες τις ομάδες της περιφέρειας, που θα βρεθούν στον τελικό στο μέλλον. Παίζουμε 50 χρόνια στο ΟΑΚΑ έκτος από δύο φορές που παίξαμε στη Θεσσαλονίκη».

Από την πλευρά της ΑΕΚ, η Αγγελική Αρκάδη δήλωσε: «Ζητήσαμε περισσότερες προσκλήσεις, αλλά θα υποχρεωθούμε να δεχθούμε την πρόταση της ΕΠΟ». Επίσης στη δήλωση του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση πως «ο τελικός γίνεται στην έδρα της ΑΕΚ», η κ. Αρκάδη απάντησε: «Χρησιμοποιούμε το ΟΑΚΑ σαν έδρα μας μεν, αλλά η έδρα μας είναι η Νέα Φιλαδέλφεια και όχι το ΟΑΚΑ. Το ΟΑΚΑ δεν ήταν ποτέ έδρα της ΑΕΚ και δεν θα γίνει ποτέ».

Aργότερα σε σύσκεψη που έγινε στο ΟΑΚΑ ζητήθηκε από την αστυνομία να δοθούν λιγότερες προσκλήσεις και συγκεκριμένα από 60 σε κάθε ομάδα και 150 στην ΕΠΟ προκαλώντας την αντίδραση των ομάδων.

Ο διαιτητής

Οσον αφορά το θέμα του διαιτητή, η ιβηρική «αγορά» εμφανίζεται και φέτος ως η πρώτη προτίμηση της ΚΕΔ. Ο αρχιδιαιτητής Βίτορ Μέλο Περέιρα προσανατολίζεται σε λύση παρόμοια με την περυσινή, όταν ο Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν είχε φέρει εις πέρας την αποστολή του, παίρνοντας συγχαρητήρια και από τους δύο συλλόγους. Ο διαιτητής που θα σφυρίξει, θα είναι πιστοποιημένος για VAR, ενώ πιστοποίηση πρέπει να έχει και ο διαιτητής VAR που θα παρακολουθεί το ματς μέσα από το βαν που θα στηθεί για τις ανάγκες του τελικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή