Κύπελλο: Ο μοναδικός στόχος της ΑΕΚ

Κύπελλο: Ο μοναδικός στόχος της ΑΕΚ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς πλησιάζει για την ΑΕΚ, που, μέσω του τελικού του Κυπέλλου, θα προσπαθήσει να «γλυκάνει» μια χρονιά που ξεκίνησε εξαιρετικά με την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εξελίχθηκε άσχημα, με την Ενωση να μην μπορεί να συγκεντρώσει βαθμούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και να μένει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από νωρίς. Πέραν των αγωνιστικών προβλημάτων, η ΑΕΚ είχε να διαχειριστεί επίσης ευρωπαϊκές τιμωρίες αλλά και αφαιρέσεις βαθμών λόγω επεισοδίων στους αγώνες της.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες, δεν έκανε λόγο για «εκδίκηση», μιας και η ΑΕΚ έχει χάσει δύο διαδοχικές φορές σε τελικό Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, και είπε πως κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας είναι ξεχωριστός. Στον κόσμο της ΑΕΚ υπάρχει βεβαίως η αίσθηση πως η Ενωση πρέπει να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο, ενώ και οι παίκτες μοιάζουν να έχουν μεγάλο κίνητρο για αυτόν τον αγώνα. Πολλοί ποδοσφαιριστές, μάλιστα, αναφέρουν πως «ο τίτλος πρέπει να κατακτηθεί για τον κόσμο της ομάδας», σε αναφορά που εμπεριέχει… τραγική ειρωνεία, καθώς ο αγώνας θα γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Ο Μανόλο Χιμένεθ προσανατολίζεται, σύμφωνα με όσα φαίνονται στις προπονήσεις, σε ένα σύστημα 4-2-3-1, με δεδομένη τη χρησιμοποίηση των Μπάρκα, Μπακάκη, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Σιμόες, Λιβάγια, Μπακασέτα, Μάνταλου και Πόνσε. Ο ποδοσφαιριστής που θα συμπληρώσει την ενδεκάδα θα είναι αυτός που θα βρίσκεται πλάι στον Αντρέ Σιμόες, με τους Κρίστισιτς και Γαλανόπουλο να διεκδικούν τη μία κενή θέση. Το ευχάριστο, πάντως, για τον Σεβιγιάνο προπονητή είναι πως έπειτα από πολύ καιρό έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους. Ο μόνος που θεωρείται σχετικά αμφίβολος είναι ο Χρήστος Αλμπάνης, ο οποίος είναι μεν στη διάθεση του Ισπανού, αλλά έχει χάσει αρκετές προπονήσεις λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρούσε.

Τρίτη μεταγραφή

Η ΑΕΚ απέκτησε τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό Γιώργο Κορνέζο από τον Εθνικό και ο Ελληνας ποδοσφαιριστής, που είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, αποτελεί την τρίτη προσθήκη της ομάδας για το καλοκαίρι, μετά τους Ντέλετιτς από την ΑΕΛ και Αθανασιάδη από τον Αστέρα Τρίπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή