Τσάμπιονς Λιγκ: Θαύματα στο ποδόσφαιρο γίνονται κάθε μέρα

Τσάμπιονς Λιγκ: Θαύματα στο ποδόσφαιρο γίνονται κάθε μέρα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα θαύμα προχθές η Λίβερπουλ, άλλο ένα η Τότεναμ χθες. Τελικά, θαύματα στο ποδόσφαιρο μπορούν να γίνουν κάθε μέρα. Ο Αγιαξ κρατούσε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στα χέρια του, είχε τα πάντα υπέρ του.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο (0-1) και ένα άνετο 2-0 στο Αμστερνταμ μέχρι το 59΄. Ο δρόμος της πρόκρισης, όμως, δεν ήταν ακριβώς στρωμένος με ροδοπέταλα. Εξελίχθηκε σε έναν εφιάλτη που θα κάνουν χρόνια να ξεχάσουν οι οπαδοί και οι παίκτες του «Αίαντα».

Αντίθετα, στο Λονδίνο, αυτήν την ανατροπή (2-3) θα τη μνημονεύουν… αιωνίως και θα την οφείλουν σε έναν Βραζιλιάνο, τον Λούκας Μόουρα, ο οποίος με χατ τρικ στο δεύτερο μέρος έκανε το αδύνατο… δυνατό.

Το ραντεβού έκλεισε: Λίβερπουλ – Τότεναμ την 1η Ιουνίου στο Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης, σε έναν αγγλικό εμφύλιο που ήδη εξιτάρει κάθε φίλαθλο.

Σαν… έμπειρη ομάδα τα πιτσιρίκια του «Αίαντα» φάνηκαν να υπερσπίζονται εύκολα το 1-0 του πρώτου ημιτελικού στο Λονδίνο. Ο Ντε Λιχτ με κεφαλιά μόλις στο 5΄ και ο Ζίγιεκ στο 35΄ έκαναν το… παιδικό τους πάρτι, αλλά ο Λούκας Μόουρα, πρώτα στο 55΄, μετά στο 59΄ και με τη χαριστική βολή στις καθυστερήσεις, έδωσε στην ομάδα του αυτό που εδικαιούτο με βάση την εικόνα της στο δεύτερο μέρος.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπεκ (89΄ Μαγκαλάν), Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε (60΄ Φέλτμαν), Φ. Ντε Γιονγκ, Ζίγιεκ, Ταλιαφίκο, Ντόλμπεργκ (67΄ Σιγκράβεν).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Τρίπιερ (81΄ Λαμέλα), Ρόουζ (83΄ Ντέιβις), Αλτεβάιρελντ, Φερτόνγκεν, Σον, Γουανιάμα (46΄ Γιορέντε), Σισοκό, Αλι, Ερικσεν, Μόουρα.

«Ουνμπιλίβαμπλ», δηλαδή «απίστευτο», όπως είπε με τα ιδιότυπα αγγλικά της βόρειας Αγγλίας ο αρχηγός της Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον, καθώς η ομάδα του είχε μόλις ανατρέψει το 3-0 του Καμπ Νου και απέκλεισε με νίκη 4-0 την Μπαρτσελόνα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν ένα αποτέλεσμα που ίσως κοστίσει και τη θέση του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της «Μπάρτσα».

Μετά τις ανατροπές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Παρί και του Αγιαξ επί της Ρεάλ και της Γιουβέντους, αλλά και το απίστευτο πηγαινέλα του εισιτηρίου πρόκρισης μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, η ποδοσφαιρική υφήλιος έζησε χθες και προχθές δύο από τις πιο επικές ανατροπές στην ιστορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή